buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Positiv til Hege Storhaug, lanserer Vebjørn Selbekk, men nekter å gi opp Carl I. Hagen
Tor André Johnsen om Nobel-striden.

Publisert: 08.des.2017 15:05
Oppdatert: 08.des.2017 15:13

Striden om utnevnelse av "Frps kandidat" til nobelkomiteen har gått som en mare de siste ukene.

Frp selv har ønsket seg Carl I. Hagen, men i dag, fredag tapte han striden i Stortinget da Berit Reiss-Andersen ble valgt til Nobelkomiteen med 86 stemmer, mens Carl I. Hagen bare fikk 16 stemmer.

Før det ble det besluttet at Frp sin plass til Nobelkomiteen blir stående tom inntil Frp fremmer en kandidat som er valgbar.

Hagen: - Kan ikke annet enn å le

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å le. Først vedtar de at Hagen ikke er valgbar. Deretter blir jeg stemt over og får 16 stemmer. Det betyr jo at jeg likevel er valgbar, sa Hagen etter avstemningen i Stortinget fredag.

Etter en lang høst med utallige nyhetssaker om prosessen med å få besatt vervene i komiteen, var tiden for votering endelig kommet fredag. Helt til siste slutt var det uavklart om Hagen kunne fremmes som kandidat eller ikke.

Gjennom flere perioder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har den tidligere Frp-formannen satt seg godt inn i Stortingets regelverk. Nå mener han at konstitusjonelle kjøreregler er brutt – kun med det formål å hindre Hagen personlig.

– Dette er blitt en parodi. Det er ikke Stortinget verdig, sier Hagen til NTB.

Hege Storhaug?

Diskusjonen er i gang rundt å finne en ny kandidat til å fylle partiets plass. Et navn som har sirkulert i Frps korridorer, er Hege Storhaug fra Human Rights Service. Hagen er positiv til forslaget.

– Jeg vil ikke ta stilling til kandidater. Men hun burde absolutt kunne være det, sier Hagen på direkte spørsmål fra pressen om Hege Storhaug er aktuell.

– Jeg er veldig imponert over at Hege står i den stormen som hun gjør hele tiden. Hvis man sjekker en del av det hun har sagt opp gjennom årene, har hun på samme måte som meg advart mot den store fremmedkulturelle innvandringens utfordringer for det norske samfunn, sier Hagen.

Parlamentariske leder Hans Andreas Limi bekrefter overfor VG at partiet vil fremme en ny kandidat og at prosessen starter over nyttår.

– Vi har god tid. Nobelkomiteens neste møte er i mars, så vil bruke tiden fram til februar for å finne en ny kandidat. En som Ap aksepterer, sier Limi til avisen.

Positiv til Storhaug, lanserer Selbekk

Når HA ringer til stortingsrepresentant Tor André Johnsen, som har vært en varm tilhenger av Hagens kandidatur, bekrefter han at han synes Hege Storhaug kan være en god kandidat, men Johnsen, i motsetning til sin parlamentariske leder, ser ikke ut til å ha gitt helt opp å få Hagen inn.

-Det kunne jeg absolutt tenke meg. Hagen er fortsatt mitt hovedønske, og jeg har ikke gitt opp håpet om at han kan komme inn etterhvert, men dersom det ikke går, synes jeg Hege Storhaug absolutt er en av flere kandidater som kunne ha passet inn i Nobelkomiteen, sier Johnsen på direkte spørsmål om han kunne tenke seg Hege Storhaug i Nobelkomiteen.

Frp-politikeren trekker også fram Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk som en het kandidat.

- Han er kanskje en enda bedre kandidat enn Storhaug ettersom han ikke er like omstridt. Det er viktig at Nobelkomiteen har personer med ulik bakgrunn og ulik forståelse av verden, sier Johnsen, som fortsatt er forbannet over det han mener har vært en "råtten" behandling av Hagen i denne saken.

- Det som har skjedd går kun på personen Hagen, sier Johnsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat