23. okt
GPS: På veg til Jessheim
 
Postens nye sporingsapp

Publisert: 02.okt.2018 07:04
Oppdatert: 02.okt.2018 10:13

Det er mye artig man kan få i posten. Og mye man kan sende, men sjelden har jeg vært mer opptatt av konvoluttens ferd enn da jeg sendte et brev til Jessheim forleden.

Innholdet i konvolutten var en liten brikke innpakket i bobleplast. En GPS av typen man fester på halsbåndet til jakthunden for å følge med på dens bevegelser i terrenget, og kanskje til og med greie å plassere seg der rådyret kommer forbi, og sørge for at det ikke går forbi, for å si det sånn …

Brikken hadde gått opp i liminga og skulle til Jessheim for å bli bytta i en ny. Og jeg hadde egentlig glemt hele greia da jeg litt utpå ettermiddagen fikk melding på mobilen om at bikkja mi var på veg over Minnesundbrua i 84 km/t. Noe beroliget kunne jeg konstatere at bartedyret lå foran ovnen. Men jammen hadde brikken tenkt å gjøre jobben sin til The Bitter End, for om plastkroppen var skrøpelig, så var innmaten tydeligvis intakt.

Jeg bestemte meg for å følge konvoluttens ferd sørover. For dette overgikk jo Postens egen sporingsapp suverent. På mobilen kunne jeg slå fast at den passerte Jessheim, der den egentlig burde ha gått av. Men det skjedde ikke. Litt utpå kvelden slo den seg til ro i et stort bygg på Lørenskog, og gikk i dvalemodus. Sjøl tok jeg også kvelden og ventet på at postsorteringen skulle starte og en ansatt skulle riste liv i GPS-en så jeg kunne følge den på vegen tilbake til Jessheim.

Relativt stor var irritasjonen over Postens treghet da ingenting skjedde morgenen etter. Og da brikken tilsynelatende ikke hadde beveget seg en meter på 24 timer, vurderte jeg å sende en sint e-post. Helt til jeg skjønte at dingsen antakelig var batteritom.

Det hadde vel ikke hjulpet å sende med lader …

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke