23. okt
 
Rammeverksted blir borte: - Utrolig trist
Rammeverkstedet på Ankerløkka blir nedlagt. De to fast ansatte får andre jobber. En løsning for de åtte opptreningsplassene er også bortimot klar.

Publisert: 06.mai.2017 09:42
Oppdatert: 06.mai.2017 09:58

– Hovedårsaken er myndighetenes nye krav til resultater etter endt arbeidsopptrening. Nå kreves det at det skal være større sjanse til å få ordinært lønnet jobb etter opptreningen enn det vi har kunnet tilby etter en periode på rammeverkstedet.

Det sier Silje Utkilen (46) som er Markeds- og informasjonsleder med MjøsAnker AS i Hamar.

Kjent virksomhet

Svært mange hamarsinger – og andre fra Hedmarken – er god kjent med rammeverkstedet som holder til på Ankerløkka like overfor Hamar sykehus.

Rammeverkstedet er kjent for god service, hyggelig atmosfære og OK priser.

I mange år har jevnt over fem til åtte personer med behov for tilpasset arbeidsopptrening lært seg et fag på rammeverkstedet:

– Dessverre er dette en meget begrenset bransje med marginale muligheter til fast jobb, sier Utkilen til HA.

Trist, men nødvendig

Hun sier rett ut det på mange måter er trist at man må legge ned rammeverkstedet:

– Særlig for dem som har jobbet der en god stund er dette utrolig trist. Det har vært en fin plass å jobbe. Verkstedet fortsetter til sommeren slik at de som har opptreningsplass nå får gjøre ferdig sitt tiltak. Deretter skal vi finne andre opplegg som tilfredsstiller myndighetenes krav. Det er bra at det stilles krav som bidrar til at folk ikke fortsetter på tiltak lengre enn nødvendig, sier hun.

Hun understreker at Michael Schlømer, som i flere år har ledet virksomhet og den andre fast ansatte, fortetter i MjøsAnker.

– Det passet også OK å avvikle på Ankerløkka nå siden leieavtalen for lokalene går ut snart. Dersom vi skulle ha fortsatt der måtte vi oppgradert lokalene en god del, sier Utkilen til HA og gjentar:

– Jeg skjønner at dette er leit fordi rammeverkstedet har blitt en institusjon i Hamar.

Et godt sted å jobbe

Tom Strand Ihler (57) har i sju år jobbet som arbeidsleder på rammeverkstedet:

– Dette er en fin arbeidsplass. Det har vært godt å se at flere av dem som har vært her på tiltak har fått jobber og/eller startet med innramming for seg selv. Mange trekker veksler på de lærer her – like mye om beregning av råvarer som innramming. Her lærer man å tenke seg om før man kapper i råvarene, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke