21. aug
 
Realiserer gammel drøm
Sylvia Brustad lukker ikke døra til politikken selv om hun nå starter eget selskap, og den gamle helseministeren er tydelig om sin mening i sykehusdebatten.

Publisert: 30.jan.2017 13:02
Oppdatert: 30.jan.2017 16:17

Sola skinner, og utsikten utover Mjøsa er fantastisk. Sylvia Brustads nye rådgivningsselskap Brustad Utvikling AS har kontor midt i indrefileten på Espern.

– Jeg realiserer en gammel drøm om å starte for meg selv, og har bevisst valgt å ha kontor på Hamar. Jeg ønsker å være med på å utvikle Innlandet også fra denne posisjonen, sier den erfarne politikeren.

lukker ingen dører

Brustad har siden hun gikk av som reiselivssjef i Hamarregionen i februar i fjor, hatt flere forskjellige oppdrag, både i offentlig og privat sektor.

Men selv om 50-åringen starter for seg selv etter mange år som en sentral politiker og leder i næringslivet, setter hun ikke en strek over tidligere oppgaver.

– Politisk engasjert vil jeg alltid være, og jeg lukker ingen dører. Det er sannsynlig at jeg vil engasjere meg i politikken framover, men nå er det dette jeg har fokus på, sier Brustad.

spennende utfordringer

Og nå vil engerdølen bosatt i Vang gi råd innen ledelsesutvikling, utviklingsprosjekter, beslutningsprosesser og politiske prosesser, i tillegg til å holde foredrag og ledelse av debatter og konferanser.

– Beslutningsprosesser kan være sammensatte, uoversiktlige og kompliserte. Jeg mener at jeg gjennom min bakgrunn har lang erfaring i hvordan dette fungerer, sier Brustad.

Selv om hun også vil jobbe noe i Oslo, mener hun det pågår nok prosesser i Innlandet som kan ha behov for hennes bidrag, og hun har allerede fått henvendelser fra potensielle samarbeidspartnere.

– Sentrale og viktige stikkord er jernbane, sykehus, næringsutvikling og kompetanse. Innlandet bør generelt være mer frampå, og det er mye å gå på i forhold til samarbeid, mener Brustad.

tøff kamp om penger

Et av områdene hvor Innlandet i disse dager er i prosess, er helsesektoren. I løpet av året er planen at styret i Sykehuset Innlandet skal vedta modell for ny sykehusstruktur, og sykehustoppene uttalte i HA i forrige uke at den planen bør følges.

Det støttes av den tidligere helse- og omsorgsministeren.

– Her bør man konkludere fort, sier Brustad.

– Det er mange som står i kø for å få de pengene, og kampen om de offentlige midlene kommer til å bli sterkere. Her bør man ikke bruke mer tid enn nødvendig, mener hun.

Og Brustad legger ikke skjul på hva hun mener om selve avgjørelsen.

– Det er ingen hemmelighet at jeg mener vi må ha et nytt sykehus i Innlandet. Hvor det ligger er underordnet, og det er mye vi kan gjøre ute i distriktene, men vi må ha et nytt sykehus som kan ta seg av de kompliserte behandlingene, sier Brustad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke