buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Foto Trond Lillebo
 
RenoNorden er konkurs
Sirkula har varslet at de vil sende ut en melding i kveld, i forbindelse med at renovasjonsselskapet RenoNorden slår seg selv konkurs.

Publisert: 18.sep.2017 22:07
Oppdatert: 19.sep.2017 14:21

Avfallsselskapet som har kontrakt med Sirkula for avfallshenting på Hedmarken har i lengre tid vært i krise.

I en børsmelding mandag kveld melder det kriserammede renovasjonsselskapet RenoNorden at de er konkurs.

Selskapet opplyser i meldingen at både RenoNorden AS og RenoNorden ASA vil slå seg konkurs med umiddelbar virkning. Selskapet har slitt økonomisk i lang tid, og 6. september ble det startet et arbeid der målet var å avbryte ni ulønnsomme kontrakter, men uten at man klarte å nå en tilfredsstillende løsning. Avfallsselskapet RenoNorden håndterer ifølge seg selv avfall fra en av tre norske husstander.


Selskapets långivere, DNB og Den Danske Bank, har nå gjort det klart at de ikke vil låne selskapet mer penger. Dermed er konkursen et faktum.

Møter i Sirkula

Nyheten har utløst øyeblikkelig møtevirksomhet i Sirkula. Administrerende direktør  Grethe Olsbye sier til HA nå i kveld at de har iverksatt en beredskapsplan og at de vil gå ut med informasjon til abonnentene og media så fort de har noe klart. 

Ordfører Nils A. Røhne i Stange er ikke overrasket over meldingen om konkurs.

  - Det er en opplysning som ikke kommer som en direkte overraskelse, sier han.

På spørsmål om hva som skjer med søppelhentingen på Hedmarken nå, viser Røhne til Grethe Olsbye i Sirkula, og meldingen som selskapet har varslet at de vil sende ut i kveld. 

Har fulgt selskapet

DNB opplyser at de har fulgt opp selskapet på lik linje med andre kunder, og vært i tett dialog etter at selskapet orienterte om at de sto i fare for å bryte betingelsene i låneavtalen som de har med banken.

– Vårt mål er alltid å forsøke å finne løsninger som sikrer stabil drift innenfor dagens struktur. Det har vært jobbet med mulige løsninger langs flere akser, men det er en kjent sak at RenoNorden den siste tiden har hatt økonomiske utfordringer grunnet ulønnsomme kontrakter i Norge. Dessverre har dette ført til den situasjonen selskapet er i nå, opplyser informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB.

Vil finne nye løsninger

Nå vil bankene forsøke å finne nye løsninger slik at færrest mulig blir rammet.

– RenoNorden utfører en viktig oppgave i samfunnet og vi har derfor samtidig i denne prosessen gjort det vi kan fra vår side for å sikre at prosessen skal få færrest mulig negative konsekvenser. Bankene vil derfor samarbeide med boet for å finne gode overgangsløsninger, slik at kommunene får mulighet til å finne nye løsninger og trygge søppeltjenestene for innbyggerne, sier Westerveld.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat