23. okt
PLASS TIL ALLE: Her fra Fredheimvegen barnehage. ARKIVFOTO
 
Alle fikk plass i barnehage
Ingen barn trenger å stå på venteliste for plass i barnehage i Ringsaker til høsten.

Publisert: 21.mar.2017 19:33
Oppdatert: 21.mar.2017 19:53


«Alle søkerne uten barnehageplass som ønsker plass fra august har fått tilbud om plass. I tillegg er det ledige plasser i alle områdene for nye søkere etter fristen og for dem som søker oppstart senere høsten 2017 og 1. halvår 2018», heter det i en pressemelding fra Ringsaker kommune.

– Barnehage er høyt prioritert i Ringsaker, og vi tilbyr nå plass til alle som ønsker det, sier rådmann Jørn Strand.

Kommunen har satset på utbygging av barnehager i alle områder for å imøtekomme etterspørselen. Dette har medført en økning av antall plasser de siste årene både i kommunal og privat regi.

– Barnehage er et helt sentralt virkemiddel for å stimulere til befolkningsvekst. Det å kunne tilby barnehageplass av god kvalitet er viktig for oss, sier rådmannen.

Det er ledig kapasitet i noen barnehager og søkere etter fristen får tilbud. Når svarfristen for å ta imot tildelt plass er ute, blir det foretatt nye opptak i barnehager med ledige plasser og nye søkere. Søkere som ønsker oppstart senere høsten 2017 og 1. halvår 2018 får tilbud utover høsten. Fortløpende opptak skjer ved ledige plasser gjennom barnehageåret.

– En oppdatert oversikt over ledige plasser står på kommunens hjemmeside, sier barnehagerådgiver Kristin Sæta.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke