buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Usikre dager: På asylmottaket i Brumund. Mottaket legges ned og gutta vet ikke hvor de skal flytte. Fra venstre Muhammad Murtaza, Syraj Heiberg og Enayatullah Hasani.
 
Bekymret for gutta
Åtte politikere i Ringsaker uttrykker tydelig sin bekymring for asylgutta i Brumund overfor UDI og inkluderingsministeren.

Publisert: 23.feb.2017 12:30
Oppdatert: 23.feb.2017 12:45

Mottaket i Brumund skal som HA har fortalt legges ned og avvikles innen utgangen av mai. 39 beboere lever i frykt og usikkerhet. 16 ansatte mister jobben ved mottaket.

I flere reportasjer har HA fortalt om de unge guttene som i løpet av tiden i Brumund har knyttet sterke bånd til både lokalbefolkningen og idrettsmiljøet i Brumunddal.

– Som politikere i Ringsaker er vi svært bekymret over følgene av nedleggingsvedtaket. Mottaket i Brumund fungerer godt. Ansatte og ungdommene har kommet i gode rutiner og alle har, på tross av usikkerheten, etter forholdene det bra, skriver Janne Vikerødegården (MDG Ringsaker), Tom Synstad (Pp), Geir Roger Borgedal 8Ap), Kai Smeby (SV), Hanne Holmen (V), Oluf Maurud (KrF), Anne Miklavic (Ringsakerlista) og Kjersti Røhnebæk (Sp).

Trygghet og tilhørighet

Politikerne påpeker at mange av ungdommene allerede har bodd på flere mottak. De har flere ganger fått trygghet og tilhørighet et sted – for så å bli revet opp.

– På mottaket i Brumund har de knyttet tilhørighet til mennesker, rutiner, lokalsamfunn og fått venner både i og utenfor mottaket. Mange har kommet godt i gangmed skole og utdannelse, poengterer politikerne overfor statsråden og UDI.

Stress

De folkevalgte partitoppene i Ringsaker viser til at flere av asylsøkerne er under behandling for stresslidelser. I brevet til statsråden spør de hva som gjøres for å unngå at oppstartet behandling avbrytes.

Politikerne vil også vite hvorfor ikke ungdommene kan bo i mottaket til asylsøknader og bosetting for hver enkelt er avklart.

Politikerne ber også om svar på hva som gjøres for at de som får innvilget sin søknad kan bli bosatt i samme nærområde, kommune eller distrikt som de har bodd på mottak.

Hvert enkelt barn

Politikerne henviser til barneombudet om at norske myndigheter må bli flinkere til å ta hensyn til hva hvert enkelt barn har behov for. Ringsaker-politikerne støtter seg til FNs barnekomie og Barneombudet som mener barnevernet

burde ha ansvaret for alle enslige mindreårige asylsøkere.

Politikerne peker på at behandlingstiden i asylsaker er urovekkende lang, spesielt gjelder dette for enslige mindreårige som kommer fra krigsherjede land.

– Hva gjøres for å forkorte denne ventetiden, spør politikerne i sitt brev til inkluderingsministeren og UDI.

Høyre og Frp i Ringsaker er ikke med på oppropet til statsråden.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
POLITISK: Hanne Sofie Holmen (V) og Erling Segelstad er kritiske til nedleggelsen i Brumund.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat