buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
PRINSIPPSAK: Lensmann Terje Krogstad kjemper for å beholde kameraene i Brumunddal. Saken blir trolig en nasjonal prinsippsak.
 
Blir en prinsippsak
Kameraovervåkingssaken fra Brumunddal blir en viktig prinsippsak nasjonalt.

Publisert: 17.okt.2016 18:13
Oppdatert: 17.okt.2016 18:23

Som HA omtalte i forrige uke så står Datatilsynet på at politiet i Brumunddal må avvikle kameraovervåkingen av Brumunddal sentrum.

Tilsynet mener kriminaliteten i Brumunddal ikke er på et slik nivå at det kan forsvares å overvåke innbyggerne konstant.

PRINSIPPSAK

Både fra Datatilsynes side og politiets side er overvåkingssaken i Brumunddal i ferd med å utvikle seg i prinsipiell retning.

Politidirektoratet (POD) er nå i gang med å lage nasjonale kjøreregler for bruken av kameraovervåking. Grunnen er at det er flere andre steder i landet enn Brumunddal som gjør dette, men det finnes ikke et ensartet regelverk som politiet kan forholde seg til internt, ut over at de selvsagt må forholde seg til Datatilsynet.

Saken fra Brumunddal er derfor i ferd med å bli av viktig prinsipiell avgjørelse for politiet, og utfallet av dem kommer til å påvirke hvordan politiet andre steder i Norge kan bruke kameraovervåking.

HÅPER PÅ POD-STØTTE

Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker henviste til visepolitimester Johan Martin Welhaven i Innlandet politidistrikt for ytterligere kommentarer mandag, men Welhaven var ikke tilgjengelig.

Til bladet Aktuell sikkerhet uttalte Krogstad i forrige uke:

– Politidirektoratet (POD) er allerede godt i gang med å utarbeide retningslinjer for politiets bruk av overvåkingskameraer. Jeg forventer at POD engasjerer seg støttende i vår sak, da den er svært viktig og retningsgivende for norsk politi.

PERSONVERNNEMNDA

Ledelsen i Innlandet politidistrikt fikk tre ukers frist på seg til å klage saken inn for Personvernnemnda.

Personvernnemnda er klageorganet for vedtak som er fattet av Datatilsynet, blant annet i saker som går på kameraovervåking.

Personvernnemnda har sju medlemmer som oppnevnes for fire år om gangen, med mulighet for gjenoppnevning for ytterligere fire år.

Lederen og nestlederen oppnevnes av Stortinget. Nemnda ledes i dag av osloadvokat Eva I.E. Jarbekk.

En eventuell klage fra politiet på Datatilsynets vedtak kan trolig ikke behandles av Personvernnemnda før i slutten av november.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat