23. okt
DØD ØRRET: Turgåer Inger Lise Lierhagen fotograferte død ørret i Brumunda ved 10-tiden i dag. Det lukter sterkt av ammoniakk.
 
Død kilosfisk fløt i Brumunda
Men det er ikke noe alarmerende bak fiskedøden i den populære fiskeelva.

Publisert: 15.sep.2017 12:38
Oppdatert: 15.sep.2017 16:17

Det var i formiddag turgåere rapporterte til HA om kilosørret som lå og fløt med buken opp. Det ble også meldt om en kvalmende ammoniakklukt fra vannet i Brumunda.

– Ved Fossum bru kjente vi lukta av ammoniakk. Der så vi også mye død ørret i elva med buken opp. Vi tok straks kontakt med fiskeforeningen. Vi gikk videre og kjente den kvalmende lukten fra elva videre opp over, fortalte Inger Lise Lierhagen, som i ti-tiden gikk tur med datteren langs elva.

Les historien om Brumunda, elva som skapte et byfolk.

ble slått alarm

Siden elva akkurat nå er stinn av gytende mjøsørret, ble det ringt i varselsklokkene.

Trond Bjørnstad i Brumunddal & Omegn Sportsfiskerforening opplyste at ferskvannsbiolog Arve Narud var på veg til elva rett før klokken 13.00 for å se på situasjonen.

IKKE ALVORLIG

I ettermiddag foreligger forklaringen på fiskedøden, og det er heldigvis ikke snakk om utslipp eller noe annet alarmerende. 

– Kilde til den døde fisken er oppklart. Dammen på Fossum ble tømt i helga, og i den forbindelse var det problemer med ei luke. De måtte grave i kanalen og da ble det sikkert liggende igjen noe fisk i mudderet i kanalen. Når elva steg, kom disse fram. Lukta kommer sikkert av den gravinga der også. Så heldigvis ikke noe veldig alvorlig, forklarer Bjørnstad til HA.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke