buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Dugnad for samværet
Beboere i omsorgsboligene på Kvalslykkja i Furnes bygger paviljong for å bedre det sosiale samværet. I én måned har de spreke ildsjelene stått på for fellesskapet.

Publisert: 27.jul.2017 17:46
Oppdatert: 27.jul.2017 17:52

– Jeg tror du kan ta’n på 1.75, roper Torstein Hervland fra toppen av stigen. På bakken står Olav Jensen klar med saga, og overrekker en nykuttet planke til taket under konstruksjon.

– Høydeskrekken forsvinner med en gang, ler Hervland sammen med Sigurd Simensen. Tirsdag formiddag blir HA møtt av en blid og energisk gjeng pensjonister som i sommer har stått på for fellesskapet.

Dugnadsånd

– Det var jeg og gubben som fikk ideen, og da inviterte vi de andre hjem til oss for å høre om de likte tanken. Det gjorde de, forteller Anne-Lise Johannessen. Ikledd blå kjeledress har hun stødig kontroll på maling av planker.

– Her er det jevn arbeidsfordeling, alle bidrar med det de kan, forteller hun.

Siden St. Hans har fem-seks frivillige jobbet alle dager hvor været har tillatt det. Paviljongen settes opp på en fritomt midt i boligfeltet.

– Det står en paviljong som ble satt opp av Lions nede ved aktivitetssenteret, men den brukes så sjeldent til å møtes. Vi håper nå at med en møteplass litt nærmere og enklere til, kan vi treffes og hygge oss med både kaffe og vafler litt oftere, forteller hun.

Johannessen håper det sosiale tiltaket vil sørge for at flere tar turen ut av boligene sine.

– Vi inviterer jo i ny og ne til samvær, men det er alltid de samme som dukker opp. Vi håper at flere deltar sosialt når vi nå får en ny møteplass, sier hun.

Egenfinansiert

Hun og ektemannen Jon Johannessen har sammen med tre andre lagt inn 5.000,- hver.

– Vi håper jo at folk setter pris på innsatsen vi legger inn og benytter seg av møteplassen, sier Jon Johannessen. Paviljongen vil være til bruk for alle beboere på feltet.

– Vi er jo pensjonister hele gjengen, så vi har tid til å stå og holde på. Det er jo artig å se at det tar form, forteller Torstein Hervland.

Paviljongen skal møbleres med både bord, stoler og sofa, med grill i midten.

Klokken 12 er det på tide med en velfortjent pause. Med gunstige værforhold håper gjengen å være ferdig i løpet av neste uke.

– Uten mat og drikke hadde vi ikke fått til noe. Bakkemannskapet er like viktig som de i høyden, slår Olav Jensen fast, og sikter til kona Gunvor som for anledningen har disket opp lunsj.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat