23. okt
Heldig: Ole Martin Mortvedt (t.v.) mener det er tilfeldigheter som gjorde at det ikke gikk verre med sønnen Sigve Ask Mortvedt (11) da han ble påkjørt på veg til fotballkamp i høst. Torsdag gikk de begge i fakkeltog for tryggere veg ved Kylstad skole. Foto: Asgeir Høimoen
 
Flaks reddet livet til Sigve - nå bidrar han til sikrere veg
I oktober ble Sigve Ask Mortvedt (11) påkjørt da han skulle sykle til fotballkamp i Furnes. Nå samles hele bygda for en tryggere veg for barna.

Publisert: 01.des.2016 22:57
Oppdatert: 01.des.2016 23:07

– Det kunne gått mye verre, sier Sigve Ask Mortvedt.

I starten av oktober skulle han sykle til sesongens siste fotballkamp på Gålås. Så langt kom han ikke. I en sving ble han påkjørt av en bilist som kom i feil kjøreretning.

– Jeg har blitt fortalt at jeg ikke rakk å stoppe og traff bilen i fronten. Jeg traff ruta med hodet og slo hodet i bakken på andre siden av bilen, sier han.

Han hadde på seg hjelm da ulykken skjedde, og til alt hell fikk han bare mindre skader i ansiktet.

– Det er bare tilfeldigheter. Det er sånn som kan skje når vi ikke har et fysisk skille mellom biler og myke trafikanter, sier far Ole Martin Mortvedt.

kjempet i ti år

Vegen er også brukt som skoleveg for mange av barna på Kylstad skole. Mortvedt forteller at han fikk seg en støkk da han hørte sønnen hadde blitt påkjørt.

– Det at det skjer noe med barna på vegen er det foreldre frykter mest. Da jeg så skadene på bilen fryktet jeg det hadde gått verre, men heldigvis var han bare forslått, sier Mortvedt som også sitter i trafikksikkerhetsutvalget i FAU på Kylstad skole.

Torsdag var 200 personer i bygda samlet til fakkeltog for å få gang- og sykkelveg.

– Jeg håper vi kan få det nå, sier Sigve.

For det har vært en lang kamp for å få en trafikksikker skoleveg for elevene på Kylstad skole. Fartsgrensene har blitt senket og det har kommet fartshumper, men det er ikke nok, mener Ole Martin Mortvedt.

– Det må være et fysisk skille. Vi har jobbet for dette i over ti år.

Frykter økt trafikk

Han forteller om økt trafikk på vegene rundt skolen de siste årene og frykter trafikken vil øke enda mer.

– Med E6-utbyggingen og etter hvert bompenger på ny E6, frykter jeg det blir mer trafikk over her. Samtidig vil næringsutbyggingen i Nydal bidra til økt bosetting og trafikkvekst, sier Mortvedt.

Han forteller at dette er det tredje fakkeltoget de arrangerer gjennom årene og håper politikerne i fylkestinget ser engasjementet som er i bygda.

– Dette er et signal til fylkestinget når de skal vedta handlingsprogrammet for fylkesveger i 2017. Alle barn er like mye verdt, sier Ole Martin Mortvedt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke