buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Folket krever at kontoret består
Flere frykter at å legge lensmannskontoret i Ringsaker under Hamar er første steg mot ikke å ha politi i kommunen. Onsdag viste folket sin støtte til kontoret.

Publisert: 02.nov.2016 22:50
Oppdatert: 02.nov.2016 22:55

– Det er bare retorikk at dette er en nærpolitireform. I praksis blir det en fjernpolitireform, der politiet sentraliseres, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum etter markeringen på torget i Brumunddal.

Mange, kanskje opp mot 6-700, hadde onsdag møtt på for å markere sin motstand mot forslaget om å gjøre Ringsaker lensmannskontor til et tjenestested under Hamar. Og talen fra politikerne på scenen var klar: Lensmannskontoret må bestå som egen enhet.

– Første steg mot fjerning

Slagsvold Vedum frykter virkningen av å legge lensmannskontoret under Hamar, og er klar på viktigheten av å la det bestå.

– Erfaringen viser at dette vil være første steg i en gradvis tapping av politiet i Ringsaker. Et politi med lokal beslutningsmyndighet og som kjenner lokalbefolkningen er den beste forebyggingen, sier han, legger til: – Ringsaker er den største kommunen mellom Lillestrøm og Trondheim. Om ikke det er stort nok, hva er stort nok da? spør Slagsvold Vedum.

Odd-Hermann Roel Børke (H) frykter også at politiet gradvis kan forsvinne fra Ringsaker om forslaget gjennomføres.

– Det er første steg mot ikke å ha politi i det hele tatt, sa han fra scenen.

Krever at kontoret består

Børke mener ikke han går mot sin egen regjering ved å stå opp mot reformen.

– Min regjering har ikke sagt at politiet skal sentraliseres. Stortingsflertallet har sagt at de vil ha et synlig og tettere politi. Det er politiledelsen som bruker dette annerledes enn det var tenkt, sier han, og legger til at det er håp om at forslaget kan endres.

Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) var klar i sin tale til de oppmøtte.

– Ambisjonen med reformen var å få et nært politi. Det har vi i Ringsaker. Jeg er først om fremst lojal overfor Ringsakers befolkning, og vi krever at vår lensmann fortsatt får være sjef i eget hus, sa Steen, til jubel fra de frammøtte på torget.

Det var jevnt over mye jubel til alt som talte til fordel for at lensmannskontoret skulle være en egen tjenesteenhet.

Så vidt HAs reporter kunne se, var ikke lensmann Terje Krogstad selv til stede på markeringen. Det var derimot Anne-Lise Mellbye (Sp), som hadde følgende melding:

– Vi vil kjempe for at lensmannskontoret skal bestå. Distriktene vil stå igjen som tapere etter reformen, og det kan vi ikke akseptere, sa hun fra scenen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat