buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FÅR MYE ROS: Lensmann Terje Krogstad (nærmest) får mye ros for Ringsaker lensmannskontors forebyggende arbeid. Nå kan kontoret med 24 ansatte gradvis bli utarmet. Her er Krogstad sammen med politioverbetjent Stig Aarlien og politibetjent Amund Løkken.FOTO: JO KJETIL HEGGELUND
 
Frykter gradvis utarming
Ringsaker lensmannskontor er underbemannet. Likevel er de best i Innlandet. Nå vil politimesteren bygge ned kontoret.

Publisert: 31.okt.2016 16:49
Oppdatert: 01.nov.2016 12:42

Forslaget om å gjøre Ringsaker lensmannskontor til et tjenestested under Hamar har ført til en mobilisering med fakkeltog i Brumunddal onsdag ettermiddag.

Lensmann Terje Krogstad legger heller ikke skjul på sin skuffelse:

– Jeg frykter at dette vil utarme lensmannskontoret. Hamar vil få et sugerør inn og sluke ressursene, sier Krogstad.

lav kriminalitet

Han klarer ikke å finne et eneste argument for politimesterens forslag, og viser til flere argument som taler for Ringsaker:

• I Ringsaker er antall lovbrudd per 1.000 innbyggere på 40,8. Landsgjennomsnittet er 71,9. I Hedmark er snittet 65,2.

• Det forebyggende arbeidet i Ringsaker er så interessant at flere vil lære av Ringsaker.– Vi har hatt delegasjoner på besøk for å høre mer om arbeidet og vi blir stadig vekk invitert til å foredra på konferanser, sier Krogstad.

er underbemannet

Ringsaker lensmannskontor drives ifølge Terje Krogstad svært billig med sine 24 medarbeidere. I Ringsaker det 0,65 politibetjener per 1.000 innbyggere.

– Det er et sentralt mål om to betjener per 1.000 innbyggere. Vi forventer ikke det i Ringsaker, men hadde vi klart å øke til én så ville vi vært veldig fornøyd.

– Hva er motivet for å endre en suksess?

– Det har jeg også lurt på. Vi er egentlig en veldig billig enhet i drift, sier Krogstad.

HAR SKAPT GENERALISTER

Ringsaker-lensmannen legger ikke skjul på at det gode forebyggende arbeidet i Ringsaker vil bli forringet om politimesterens forslag blir vedtatt.

– Vi har valgt å prioritere det forebyggende arbeidet. Vi samarbeider bredt med flere offentlige innsatser. I Ringsaker har vi valgt at våre tjenestemenn skal være generaliser. De skal både etterforske og forebygge, sier Krogstad.

Han fikk svært gode tilbakemeldinger på det forebyggende arbeidet da politidirektøren var på besøk tidligere i høst.

– Med vår tilstedeværelse kan vi raskt rykke ut til en skole når vi får melding om en hendelse. Jeg er redd det tette samarbeidet med skolene ikke vil bli så godt i framtida, sier Krogstad.

- Ingen endring i det operative

Politimester Johan Brekke synes det er greit at lensmann Terje Krogstad går ut i offentligheten med sitt syn, men sier han ikke støtter bekymringene til lensmannen, og at det ikke handler om å bygge ned lensmannskontoret.

- Jeg har overhodet ingen problemer med at Krogstad har sin mening. Da jeg la fram forslaget  internt sa jeg at det sikkert var noen som var uenig i forslaget og at dette var helt uproblematisk med uenighet frem til endelig tilrådning var sendt til politidirektoratet. Åpenhet er viktig i slike prosesser både internt og eksternt. Forslaget mitt er sendt ut på høring til kommunene med frist for tilbakemelding 2.12.16, sier Brekke.

 Politimesteren sier han ikke helt skjønner hva Krogstad mener når han frykter at ressursene skal slukes av Hamar.

- Både Hamar og Ringsaker er tjenestesteder i dag og har et tett samarbeid på mange områder blant annet innen etterforskning, vakt/beredskap, herunder forebygging ved å være synlig og tilgjengelig for innbyggerne i kommunene på Hedemarken.

 - Så det vil ikke bli noen endring i det operative med ditt forslag?

- Nei. Vi er opptatt av gjennom reformen å få flere politipatruljer på hjul som er tilgjengelig for innbyggerne  i Innlandet, sier Brekke.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat