buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
MISTER SMÅBRUKET: Turid og Stein Olav Sole får ikke beholde småbruket Sole når nytt dobbeltspor skal etableres gjennom Jessnes. Her står de midt i den foreslått traseen. Selv ønsker de at det bygges en kulvert for å bevare småbruket og redusere støyen til boligfeltet Lille Jessnes (ligger i ytterkant til høyre i bildet). FOTO: JO KJETIL HEGGELUND
 
Gir opp håpet for småbruket
Eierne har mistet håpet fordi Jernbaneverket vil ikke bruke penger på en tunnel for å redde småbruket Sole.

Publisert: 14.des.2016 21:21
Oppdatert: 15.des.2016 06:22

Derimot vil Jernbaneverket rett nord for Sole bla opp penger for å bygge en 300 meter lang betongtunnel mellom Jessnes-gardene.

– Vi er forundret over prioriteringen, sier Anita Sole-Gärtner.

HAR EGENTLIG GITT OPP

-Har dere gitt opp å redde småbruket?

-Egentlig har vi det. Det kan virke som det henger i en tynn tråd, sier Sole-Gärtner.

Les også: Mister småbruket hvis dobbeltsporet kommer

For å redde småbruket Sole har eierne foreslått både å forlenge tunnelen fra Furuberget, flytte traseen lenger mot øst eller å legge traseen i kulvert under småbruket.

Alt blir avslått av Jernbaneverket.

Les svaret fra Jernbaneverket her.

«For alle tre alternativene vil kostnadene være betydelige og løsningene vurderes som urealistiske også av denne grunn», skriver Jernbaneverket.

UFORSTÅELIGE ARGUMENTER

Anita Sole-Gärtner er overrasket over at det er penger til å bygge en betongtunnel noen hundre meter lenger nord på Jessnes, men ikke ved småbruket Sole.

– Jernbaneverket argumenterer for en kulvert mellom Jessnes-gardene for å opprettholde kulturlandskap, landform og sammenheng mellom gårdsbebyggelsen. Den vil dermed også redusere støynivået, forenkle kommunikasjonen i nærmiljøet og samtidig fungere som faunapassasje for vilt. Alle disse argumenten gjelder også for Sole gård, sier Sole-Gärtner.

Hun mener at støyproblematikken berører enda flere ved Sole og Lille Jessnes.

VIL SE TALLENE

– Vi mener at argumentet for å bevare et gårdsbruk bør veie tyngre, sier hun.

Hun føler at Jernbaneverket ikke vil gjøre nok for å redde Sole.

– Vi oppfatter at Jernbaneverket har sett på en kulvert helt fra munningen i Furuberget. Det er ikke det vi har foreslått.Vi har snakket om en kulvert på eiendommen Sole. Det vil si at sporet skal gå i dagslys mellom tunnelen i Furuberget og Sole-kulverten, sier hun.

Hun har heller aldri sett noe tall hva det vil koste å bygge kulvert ved Jessnes-gardene eller Sole.

– Det vi ber om nå er at Jernbaneverket tar vårt forslag til etterretning, og at vi kan få opp tallene på kostnad senere. Dobbeltsporet får store konsekvenser og da kan de ikke bare skrinlegge uten å få flere fakta på bordet, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat