23. okt
 
Gjenforent med farens motorsykkel etter 61 år
I alle år har Åge Holter lurt på hvor det ble av farens Tempo Villiers fra 1952. Ved en tilfeldighet fant han motorsykkelen i egen by.

Publisert: 04.aug.2017 10:14
Oppdatert: 04.aug.2017 15:25

Vi spoler tiden tilbake til tidlig 50-tall. Hjemme på gårdsplassen går lille Åge Holter rundt og venter på at faren Kolbjørn skal komme hjem fra jobb. Plutselig høres den velkjente lyden av Tempo-motorsykkelen opp bakken. Åge løper ned mot vegen – og får lov til å sitte oppå bensintanken den siste lille biten hjem til huset.

I 1956 selger pappa Kolbjørn sykkelen, og de neste 61 årene ser ikke Åge noe mer til doningen. Inntil for et par uker siden.

Plutselig blir han kontaktet om at sykkelen fortsatt befinner seg i Brumunddal, og da tar det ikke mange timene før Åge Holter har sikret seg det kjære gamle familieklenodiet.

Godt vedlikeholdt

Selger Kåre Hjemli i Brumunddal forteller hva sykkelen har vært gjennom i alle disse årene:

– Jeg har hatt den siden midten av 50-tallet. Jeg har gjort den i stand, og ville egentlig levere den til vegmuseet i Lillehammer, men så ble jeg kontaktet av sønnen til den første eieren. Det viktigste for meg er at sykkelen nå er tilbake der den kom fra, sier han.

Hjemli forteller om en driftssikker og god sykkel, og er trygg på at den nye eieren vil få mye glede av den i årene framover.

Barndomsminner

Hjemme i Narudvegen er Åge Holter henrykt over å se klenodiet igjen.

– Mor og far var på telttur med den på Ringebufjellet, men den gangen hadde den baksete. Jeg vurderer å sette det på igjen, sier han – mens kona Nora ler og vifter med armene. Hun er ikke like interessert i å være passasjer …

Holter sier sykkelen er meget pent brukt og generelt i bra stand.

– Jeg må fikse tenninga og få på nytt skinn på setet, mens ellers ser den bra ut. Jeg fikk start på den her forleden, sier han.

Holter er lykkelig for at han fikk sikret seg motorsykkelen.

– Dette var ren griseflaks. Det er helt topp å ha den tilbake. Jeg har tenkt mye den, og husker den godt fra da far brukte den. Kanskje er det skjebnen? Jeg må vel begynne å tippe Lotto, humrer han.

Holter er usikker på hvor langt han kommer til å kjøre Tempo-en, men turer blir det garantert.

– Kanskje Mjøsa rundt. Vi får se, sier den lykkelige motorsykkeleieren.

Som pensjonert servicemann på anleggsmaskiner blir det nok ikke noe problem å få satt i stand den lille og enkle doningen.

– Det skal vel gå ganske greit å få den fikset, avslutter han med et smil.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke