23. okt
MOELV: Dette gamle krysset skal byttes ut med en ny og mye større trafikkmaskin.
FOTO: Nye Veier
 
Her er firmaet som skal bygge nytt E6-kryss i Moelv
Prisen er 264 millioner kroner. Nå blir det hektisk arbeid for å ferdigstille krysset til desember 2020.

Publisert: 28.mai.2019 06:36
Oppdatert: 28.mai.2019 06:41

Nye Veier har valgt Peab Anlegg AS for utbygging av nytt E6-kryss i Moelv. Dette er den siste anleggsentreprisen på utbyggingen av ny firefelts motorvei fra Kolomoen til Moelv. Krysset skal stå ferdig i desember 2020.

Utbygging av nytt motorveikryss på E6 i Moelv inngår i utbyggingsprosjektet E6 Kolomoen - Moelv, som totalt består av 43 kilometer firefelts motorvei med 110 km/t.

– Det har vært god interesse for oppdraget om utbyggingen av Moelvkrysset, og vi har nå gjennomført konkurranse med forhandlinger. Av de tre kvalifiserte tilbyderne, scorer Peab Anlegg AS høyest på våre mål for bygging av krysset, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

LES OGSÅ: Nye Veier får kritikk for brudd på kravene til E6-sikring

Oppdraget omfatter blant annet bygging av ca. 1100 meter firefelts motorvei for 110 km/t, alle ramper og tilkomster til og fra E6, ca. 70 meter motorveibru over Storgata, to rundkjøringer og ny pendlerparkering, samt og kommunaltekniske arbeider.

– Utvikling av Moelvkrysset fra to til fire felt blir et spennende og krevende oppdrag. Sikker og god ivaretakelse av alle trafikanter, samt god fremkommelighet, blir en viktig del av oppgaven for Peab Anlegg AS, sier Moshagen.

Byggearbeidene, som omfatter både prosjektering og bygging av krysset, koster 264 millioner kroner eks. mva. Reguleringsplanen for krysset ble vedtatt i 2017. Krysset skal ferdigstilles innen utgangen av 2020.

LES OGSÅ: Ferdes du på Mjøsa? Denne båten må du holde deg langt unna!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke