buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
grande: Kirkens Bymisjon vil kjøpe Grande. Blir det en rusinstitusjon? FOTO: DNB Eiendom
 
Kirkens Bymisjon kjøper Grande for 9,7 millioner
Dersom styret sier ja, blir Kirkens Bymisjon nye eiere av Grande på Tingnes.

Publisert: 01.des.2016 13:06
Oppdatert: 01.des.2016 13:09

Det bekrefter generalsekretær Adelheid Hvambsal i Kirkens Bymisjon.

– Det stemmer at stiftelsen Kirkens Bymisjon har vist sin interesse og at dette skal realitetsbehandles av stiftelsesstyret i neste uke, sier Hvambsal til HA.

– Betyr dette at Kirkens Bymisjon vant budrunden med sine 9,7 millioner kroner?

– Ut over det jeg har sagt har jeg ingen flere kommentarer, sier Hvambsal.

Hun er administrativ leder for en organisasjon med over 1.200 ansatte og et årsbudsjett på 1,3 milliarder kroner. Kirkens Bymisjon er organisert i 11 forskjellige stiftelser og er til stede i over 22 norske byer.

Kirkens Bymisjon eier og driver fra før rusinstitusjonen Veslelien i Veldre. Hvamsbsal ønsker ikke å kommentere nærmere hva Kirkens Bymisjon skal bruke Grande til.

Kirkens Bymisjon driver flere rusinstitusjoner i Norge. I Kirkens Bymisjons målsetting kan vi lese følgende:

«Kirkens Bymisjon vil bekjempe ulike former for sosial og økonomisk eksklusjon og destruktiv avhengighet gjennom å fremme solidaritet, livsmot og fellesskap. Vårt mål er et samfunn med rom for alle.

Kirkens Bymisjon vil representere en motvekt til en ensidig individuell forståelse av sosiale problemer. Vi vil hevde enkeltpersoners rettigheter og legge til rette for den enkeltes muligheter. Samtidig tror vi dette gjøres best ved å stå sammen i et fellesskap der vi er gjensidig avhengige av hverandre, og der vi sammen bærer et ansvar for alle.

Solidaritet er å gjøre andres sak til sin egen. Det er å stå opp for andres rett, og fremme livsmot og rettferdige og gode livsvilkår for alle.

Dette innebærer at fokus særlig må rettes mot dem som på ulike måter blir satt utenfor. Det forutsetter respekt for at mennesker har forskjellige utgangspunkt, ønsker, prioriteringer og verdier.»

Kirkens Bymisjon startet sin virksomhet 22. januar 1855, under navnet «Foreningen for indre Mission i Christiania». Senere skiftet organisasjonen navn til «Oslo Indremisjon» og var kjent under dette navnet helt opp til moderne tid. I 1971 ble organisasjonen gjort om fra medlemsorganisasjon til stiftelse med representantskap og styre.

I 1985 ble navnet endret til Stiftelsen Kirkens Bymisjon.

Kirkens Bymisjon var opprinnelsen til flere senere etablerte organisasjoner, blant annet Indremisjonsbevegelsen, Blå Kors og KFUM.

Gjennom sin lange historie har Kirkens Bymisjon utviklet seg fra å være en vekkelsesbevegelse til en moderne storbedrift innen helse- og omsorgssektoren, med store oppdrag for stat og kommune.

Kirkens Bymisjon er fortsatt en pådriver i norsk samfunnsliv for rettferdighet og solidaritet med vanskeligstilte grupper.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat