23. okt
Listhaug-støtte: Leder i Hamar Frp Erling Behrens (t.v.) og stortingsrepresentant Tor André Johnsen sier de støtter Listhaug på generelt grunnlag, men kjenner ikke Mahad-saken i detalj. Foto: Christian E. Bergheim
 
Lokale Frp-politikere støtter Listhaug i Mahad-saken
Lokale Frp-politikere mener saken om at Mahad Abib Mahamud mister statsborgerskapet i Norge er vanskelig, men støtter Sylvi Listhaug.

Publisert: 16.jan.2017 21:40
Oppdatert: 16.jan.2017 21:48

Etter at TV2 først omtalte saken om at Mahad Abib Mahamud (30) som mister statsborgerskapet etter 17 år i Norge, har reaksjonene og støtten til Mahamud vært enorm.

Mahamud kom alene til Norge som 14-åring og ble bosatt i Brumunddal.

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen presiserer at han ikke kjenner detaljene i denne saken, men mener slike saker er vanskelige.

– Slike saker er alltid vanskelige, og media er spesialister til å finne enkeltmennesker til saker som vekker følelser, sier han.

Støtter Listhaug

I et blogginnlegg søndag skrev innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) blant annet at man ikke kan ha en innvandringspolitikk som er styrt av følelser. Johnsen påpeker at praksisen ikke er noe Listhaug har funnet opp.

– Disse lovene har vært her siden 2005. Lover og regler er til for å følges. Men når politikere følger opp lovverket er hylekoret der og skyter løs mot Listhaug, sier Johnsen.

Han er klar på at han støtter ministeren.

– Jeg støtter Listhaug og UDI 100 prosent. Men jeg kjenner ikke denne saken i detalj, så jeg påstår ikke at noen jukser her, sier han.

– Nordmenn er naive

Listhaug har gitt klare føringer om at gamle saker skal gjennomgås for å avdekke løgn i asylsøknader.

– Sånn jeg har forstått det har UDI fått beholde mange ansatte etter asylkrisen og har derfor økt kapasitet til å gå gjennom gamle saker, sier Johnsen.

– Er det riktig bruk av midler?

– Det er veldig viktig å avsløre juksemakere. Men jeg forstår at det vekker reaksjoner når det har gått så lang tid som i denne saken, sier Johnsen.

Etter 17 år i internasjonalt forretningsliv kjenner han til flere eksempler der folk kjøper alle mulige slags papirer.

– Nordmenn er skremmende naive, sier Johnsen.

Erling Behrens, som er leder i Hamar Frp, sier han ikke kjenner saken godt nok, men uttaler seg på generelt grunnlag. Også han støtter Listhaug.

– Ja, det gjør jeg. Det er en praksis som har vært en stund at de som har løyet i søknad om statsborgerskap skal sendes tilbake. Lyver de i søknaden kommer de i veien for dem som virkelig trenger det. Men for dem som er berørt er det jo vanskelig, sier Behrens.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke