buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Minnet om at alle er verdifulle
I sin flotte tale på kirkebakken i Brumunddal minnet elevrådslederne Liv Grete Sandbakken og Karoline Bråten Pedersen oss om at alle er like mye verdt.

Publisert: 17.mai.2017 13:08
Oppdatert: 17.mai.2017 19:26

Elevene fra Brumunddal ungdomsskole talte til tusenvis av brumunddøler på kirkebakken og det var kloke ord vi fikk høre:

Se også: Her kan du se massevis av bilder fra feiringen i Hamar.

– Grunnloven gjør at vi alle kan stemme ved valg. Vi har ytringsfrihet. Den kan vi ikke ta for gitt. Bruk den! Før vi fikk vår grunnlov i 1814 var det ikke slik at alle kunne sin og mene hva de ville. Vi hadde et klassesamfunn.

Utestenging

Se også: Her kan du mange bilder fra feiringen i Løten.

– Men vi har det mye bedre nå i dag. Likevel er utestenging av enkeltmennesker et problem også i dag. Vi har alle rett til å føle oss verdsatt i samfunnet. I dag vil vi minne om at alle er like mye verdt, sa Liv og Karoline fra talerstolen på kirkebakken.

Besøker bestemor

17. mai er først og fremst barnas dag – noe Fagerlund-elevene Trym Kvarberg og Andreas Lagmandsveen vet å nyte hvert sekund av dagen:

– Hva er det beste med 17. mai?

– Det er å gå i barnetoget, spise is og pølser og å besøke bestemor. Jeg vet hun setter pris på at vi kommer og besøker henne etter russetoget, sier Andreas Lagmandsveen.

Trym Kvarberg gjør og liker det samme som klassekameraten:

– Også jeg besøker bestemor etter russetoget, forteller Trym.

Verdens lykkeligste folk

Kapellan Salvar Gudgeirsson var forsanger under «Ja, vi elsker» på kirkebakken før også han minnet brumunddølene om at nordmenn nylig ble kåret til verdens lykkeligste folkeslag.

– Vet dere hvorfor vi er så lykkelige, spurte kirkens utsendte.

– Jo, ifølge komiker Harald Eia er det byråkratiet som gjør oss så lykkelige. Vi har fredelig og rettferdig samfunn, der barn og kvinners rettigheter er en selvfølge. Vi lever i et land der det ikke gjøres forskjell på homofile eller heterofile. Det er ikke stridsvogner og soldater i gatene når vi feirer vår nasjonaldag, men barnetog, pølser og is, sa kapellanen i Brumunddal kirke.

Ellers var de trolig siste gang brumunddølene samles seg i Husebyparken på nasjonaldagen. Ikke alle synes det er stas. Men fra neste år vil de tre barneskolene feire 17. mai på den enkelte skole – etter barnetoget i byens gater.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat