buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
NY BRU: Denne skissen viser hvordan en framtidig mjøsbru kan bli seende ut.
ILLUSTRASJON: Statens vegvesen
 
Nye Veier intensiverer arbeidet med ny mjøsbru
Nye Veier er allerede godt i gang med grunnundersøkelser der den nye E6-brua skal bygges mellom Moelv og Biri.

Publisert: 19.des.2017 11:09
Oppdatert: 19.des.2017 11:09

Nye Veier har engasjert rådgivningsmiljøene i Multiconsult Norge for å arbeide med konseptutvikling og evaluering av ny mjøsbru. Johs Holt AS har en tung rolle i dette oppdraget sammen med Multiconsult.

– Nye Veiers porteføljeprioritering, som ble offentliggjort i går, viser at E6-strekningen Moelv-Øyer sør rykker oppover på lista over kommende utbyggingsprosjekter. Vi starter derfor på arbeidet med ny mjøsbru ved å utvikle konseptet og evaluere det arbeidet som allerede er gjort, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier.

– Konseptutviklingen skal utføres av et komplett rådgivningsteam som vil gi oss gode svar. Nye Veier må optimalisere prosjektet best mulig. Rådgiverne skal blant annet optimalisere Mjøsbrua slik at den tåler 110 km/t og vurdere brukonsepter med tanke på design, byggetid, kostnad og klimautslipp, sier Moshagen.

I kommunedelplanen er det vedtatt at den nye Mjøsbrua skal bygges sør for dagens bru. Brua i den vedtatte kommunedelplanen blir ca. 1750 meter lang med fundamentering på inntil 70 meters dybde.

– I den vedtatte kommunedelplanen er det lagt til grunn betongbru, men i konseptutviklingen skal vi vurdere flere brutyper, inkludert trebru, sier Moshagen.

Resultatene fra konseptutviklingen skal inngå i senere konkurransegrunnlag for totalentreprisen og i utarbeidelse av reguleringsplan.

Det pågår også arbeid med grunnundersøkelser i Mjøsa.

– Vi gjennomfører undersøkelser slik at vi kan se på ulike fundamenteringsløsninger. Fundamenteringskostnadene utgjør i dag halvparten av byggekostnadene, og vi skal se på hvordan vi kan redusere både kostnad og risiko, sier Moshagen.

Det er ikke endelig bestemt når E6-strekningen skal bygges.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat