23. okt
 
Oliver (9) ble meid ned på den speilblanke skolevegen
Torsdag ble Oliver Solberg fra Gaupen påkjørt mens han ventet på skolebussen. Nå etterlyser foreldrene bedre strøing på speilblanke og livsfarlige lokalveger.

Publisert: 19.nov.2016 09:15
Oppdatert: 19.nov.2016 09:32

Torsdag morgen startet med alle mødres største frykt. Hjemme i Heggenhaugvegen hadde Bente Elisabeth Solberg nettopp sagt ha det til sønnene som forsvant ut døra for å ta bussen til skolen. Plutselig hørte moren et kraftig smell etterfulgt av hyl og rop.

– Jeg hørte et skrik som gikk gjennom marg og bein. Det var ikke noe fint å høre på, sier hun.

På utsiden hadde en bil kjørt rett inn i postkassestativet, hvor barna pleier å vente på bussen. Moren oppdaget raskt den uskadde yngstesønnen på gårdsplassen. Eldstemann Oliver (9) var derimot ikke mulig å få øye på.

– Jeg fryktet det verste. Jeg trodde først han var fastklemt under bilen, sier hun.

Heldigvis dukket sønnen opp bak et gjerde – mørbanket og forslått, men uten alvorlige skader. I sammenstøtet hadde han først havnet oppå panseret, før han ble vippet over gjerdet og landet på rygg oppå skolesekken.

Hadde mareritt etterpå

Fredag måtte fjerdeklassingen være hjemme fra skolen.

– Det gjør vondt ganske mange plasser i kroppen. Jeg er litt stiv i nakken og har blåmerker overalt, sier han tappert og noe redusert.

– Jeg var redd da bilen kom mot meg. Den kjørte fort, så jeg tenkte at den ikke ville klare svingen. Heldigvis klarte lillebror å hoppe unna. Jeg drømte om påkjørselen i natt, sier han.

Mor Bente Elisabeth ønsker ikke å klandre sjåføren. Hun er mest opptatt av at vegene blir strødd når føret er så håpløst.

– Fire elever sto ved postkassen og ventet på bussen. Dette kunne ha gått så himla mye verre. Vegen er ufattelig dårlig strødd og vedlikeholdt, sier hun.

Pappa Jan Solberg er enig.

– Vårt ønske er at barna skal ha en trygg skoleveg. Det er heller ikke noe morsomt for bussjåførene når de skal ut på denne skøytebanen og utsette seg selv og andre for risiko, sier han.

Torsdag ringte Jan Solberg til Ringsaker kommune og forlangte å få snakke med den ansvarlige for brøyting og strøing.

– Jeg ga meg ikke før jeg fikk tak i rett person. Jeg fortalte hva som hadde skjedd, og da kom strøbilen etter noen timer.

Ung sjåfør bøtelagt

Lensmann Terje Krogstad sier sjåføren, en mann i slutten av tenårene, allerede har fått gebyr for å ha kjørt med utslitte piggdekk.

– Vi vurderer fortløpende om vi skal anmelde ham for brudd på vegtrafikklovens §3. Førerkortet er ikke beslaglagt, sier Krogstad.

Lensmannen oppfordrer bilister til å kjøre etter forholdene.

– Den vanlige regelen er å avpasse farten etter vær og føre. Med underkjølt regn blir det glatt, og særlig på sideveger, sier han.

Per Even Johansen er leder for teknisk drift i Ringsaker. Han forteller hvorfor vegen ikke var strødd da ulykken skjedde:

– Det er alltid vanskelig å strø skikkelig når været er som nå. Utfordringen er at behovet er stort overalt i kommunen. Vi ser an situasjonen og strør der behovet er størst, men vi klarer ikke å få det «svart» overalt. Vi får en del henvendelser om både snø og glatte veger, men vi rekker dessverre ikke innom alle stedene. En annen utfordring er at regnet vasker vekk grusen, avslutter han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke