buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
SANG UT: Ordfører Anita Ihle Steen sang ut om politikernes engasjement på Facebook og skriblerier i lokalmediene. Rundt henne ser vi Tom Synstad (fra venstre), Thomas Eriksen, Svetlana K. Johnsen, Odd-Hermann Roel Børke, Helge Vestheim og Oluf Maurud. foto: jo kjetil HEGGELUND
 
Refser ordbruk på Facebook
Bassengstriden har fått flere politikere til å breie seg ut i sosiale medier. Det vil ordfører Anita Ihle Steen (Ap) ha slutt på.

Publisert: 22.des.2016 07:25
Oppdatert: 22.des.2016 07:56

Hun tok et oppgjør med språkbruken og engasjementet til en rekke folkevalgte på Facebook og i mediene den siste tida onsdag.

– Det er fra talerstolen i kommunestyret vi skal stå fram med våre meninger, ikke i sosiale medier, sier Anita Ihle Steen.

I klar tale til kommunestyret var hun skremt over ordbruken hos flere politikere på Facebook:

– Spesielt sist uke har jeg sett en måte å diskutere på Facebook som jeg ikke liker, sier hun.

OPPHETET BASSENGDEBATT

Hun mener at de folkevalgte er ansvarlig for tonen seg imellom:

– Vi skal ikke jakte på hverandre. Jeg vil ikke gå på jakt etter enkeltpersoner på sosiale medier. Hadde jeg gjort det, ville jeg blitt minnet på det.

– Skal vi framstå ryddig, må vi ta ansvar for det, sier Ihle Steen.

Det er spesielt en opphetet debatt om bassengsaken i Brumunddal som har fått flere politikere til å kaste seg ut i en heksejakt på Facebook.

– Vi ser at det blir diskutert i mailrekker på Facebook. Vi som politikere skal ikke være der. Diskusjonen skal vi ta fra kommunestyrets talerstol. Hvis ikke vil det bli oppfattet som at vi rydder opp i ting på bakrommet, sier Ihle Steen.

– Irriterer skittkastingen?

– Vi skal kunne bli tatt på sak, men vi må være veldig forsiktig på personfokusering. Flere opplever dette som en heksejakt, sier Ihle Steen.

ER BARE SEG SELV

Ringsaklistas gruppeleder Helge Vestheim er blant de mest aktivitet politikerne på Facebook, i sin kamp for at Buchardt-avtalen skal droppes.

Han har blant annet omtalt Ap som «Arthurs parti», hvor han omtaler rådmannens 50-årsselskap, bassengsaken og Brumunddal Fotballs tiggerbrev som ei gullrekke.

– Føler du deg truffet av kritikken?

– Jeg har kommet til kommunestyret for den person jeg er. Det kan kanskje virke sterkt, og noen kan være sleivete. Men det er grasrota vi hører på Facebook. Der treffer vi folk, sier Vestheim.

I medieinnspill har enkelte representanter også hevdet at rådmann og ordfører har tette bånd til Arthur Buchardt.

– Har vi for tette bånd til Buchardt, så har vi det samme til andre næringslivsaktører. Siste samtale jeg hadde med Buchardt, var i sommer, sier Ihle Steen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat