23. okt
 
Rikke trør vannet
Nå kan hunder bruke Brumunddals nye vanntredemølle for å komme seg tilbake i form.

Publisert: 21.okt.2016 12:38
Oppdatert: 21.okt.2016 12:59

Se her trør retriveren Rikke vannet på tredemølla.

Vannet fylles opp til magen på hunden. Så settes tredemølla i gang og Rikke begynner instinktivt å bevege beina. Vanntredemølle er supert når hunden skal trenes opp etter skade.

Eier Liv Marit Solli motiverer Rikke med noen godbiter i front av vanntredemølla på Nordisk Heste- og Hundeterapiskole i Brumunddal.

Line Østerhagen på NHT forklarer hvorfor vanntreningen er så bra for hunden:

– Vannet i tredemølla avlaster opptil 60% av kroppsvekten til hunden, og gir derfor minimal belasting på ledd og skjelett. Muskulatur og sender belastes i vannet og trenes derfor på en skånsom måte. Vanntrenemølla gir den beste kontrollerte opptreningen i vann. Vi kan styre tempo, vannmengde og motstand, og på den måten skreddersy treningsprogrammet for den enkelte hund og dens behov. Vi kan trene både styrke og utholdenhet, den er et fantastisk verktøy i rehabiliteringsprosesser, og den er et effektivt verktøy om man ønsker at hunden skal gå ned i vekt, forklarer Østerhagen.

En stor fordel med vanntredemølle er at den er effektiv. Det er en treningsform som passer mange ulike skader, og man har liten risiko for overbelastning, siden det hele er svært lett å kontrollere. For friske hunder gir vanntredemølla en god vedlikeholdstrening, og det er en flott og stimulerende treningsform.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke