buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
SENTRAL BELIGGENHET: Dette er tomtearealet i Moskogen i Moelv som Ringsaker kommune har spilt inn til Sykehuset Innlandet.
 
Ringsaker frykter at sjansen skusles bort
Ringsaker-rådmann Jørn Strand frykter at milliardene forsvinner til andre sykehus om Innlandet ikke samles om et mjøssykehus.

Publisert: 29.mar.2017 12:28
Oppdatert: 29.mar.2017 12:35

I forslaget til høringsuttalelse om ny sykehusstruktur i Innlandet ramser rådmann Jørn Strand opp 12 punkter som taler for et nytt mjøssykehus ved foten av Mjøsbrua.

– Innlandet må ta valget nå. Sjansen vi har fått må vi ikke skusle bort. Denne saken er for viktig til at Innlandet ikke griper muligheten, sier Strand.

REDET GRUNN FOR BYGGING

Ringsaker kommune har redet grunnen for at Sykehuset Innlandet kan bygge det nye mjøssykehuset i Moskogen i Moelv.

Det er inngått opsjon på kjøp av nødvendig tomteareal, passasje mellom sykehuset og Moelv stasjon er sikret og det jobbes med atkomstløsning for biler fra dagens E6-trasé.

Ikke uventet kommer derfor rådmann Jørn Strand med anbefaling om å støtte hovedsykehusmodell 1A:

Foruten et nytt mjøssykehus skal sykehusene i Elverum, Lillehammer, Hamar og Gjøvik i denne modellen ha poliklinikk- og dagbehandling.

BORT FRA KRETSKAMPENE

Samtidig er rådmannen krystallklar på Sykehuset Innlandet må ta sin beslutning nå.

– Vi mener at det gjelder for alle å støtte opp et sykehusanlegg ved mjøsbrufoten. Hele innlandet må slutte opp det, sier Strand.

Ringsaker kommune ser at en utsettelse er en risiko for at åtte statlige investeringsmilliarder kan bli omprioritert til andre regioner.

I Ringsakers argumentasjon blir det også påpekt at alle parter har en ansvar for å heve seg over lokalpolitiske betraktninger.

– Vi må heve oss bort fra disse kretskampene, sier Strand.

VIL NÅ 177.000 PÅ HALVTIMEN

Ringsaker kommune ønsker ikke at Sykehuset Innlandet går videre med modellene for to eller sykehus.

Bakgrunnen for Ringsakers holding er at langt flere vil ha nærhet til et mjøssykehus ved Mjøsbrua. Hele 177.000 personer vil kunne bli fraktet til et mjøssykehus innen 30 minutter.

Ringsaker kommune mener det også er bedre langt å bygge ut et mjøssykehus ved Mjøsbrua trinnvis over noe tid framfor å gå inn for to eller sykehus med et noe lavere investeringsbeløp.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat