buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
STØ KURS: Jørn Strand presenterte Ringsakers budsjett i morges. Her sammen med Espen Hvalby.
FOTO: JO KJETIL HEGGELUND.
 
Ringsaker holder stø kurs
– Vi holder stø kurs etter strategien. Investeringsbudsjettet er meget offensiv samtidig som det helhetlige opplegget er stramt. Vi vektlegger tiltak som stimulerer til vekst og utvikling, sier rådmann Jørn Strand.

Publisert: 18.nov.2016 08:36
Oppdatert: 18.nov.2016 08:40

Det legges i rådmannens forslag til budsjett ikke opp til brå skift eller vesentlige kutt i driften, og noen utvalgte områder styrkes. Det skriver kommunen i en pressemelding som ble lagt fram klokka 08.30 da rådmannen presenterte sitt budsjett for Ringsaker.

Befolkningsvekst

Gjennom flere år har Ringsaker kommune posisjonert seg for vekst, blant annet gjennom tilrettelegging for tomter, byutvikling, infrastruktur, næringsutvikling, satsing på oppvekst og kultur. 

– I løpet av denne økonomiplanperioden kommer firefelts E6 gjennom kommunen, og det vil bli avklart framdrift for tospors jernbane. Vi har lagt til rette for vekst, og med infrastrukturen på plass forsterker vi posisjonen vår ytterligere, mener rådmannen. Han understreker at det er viktig at man nå står fast ved strategien som har ligget til grunn for satsingen de siste årene.

–Dette er virkelig mulighetenes tid i Ringsaker, og det er viktig at vi prioriterer tiltak som legger til rette for tilflytting, næringsetableringer, handel og turisme, understreker han.

Satser på skole

Bygging av nye skoler har høy prioritet, og i økonomiplanperioden skal både Moelv skole og Stavsberg skole bygges. 

– Vi satser knallhardt på skole. Bare i Moelv bruker vi over en halv milliard kroner på nytt skolebygg, svømmebasseng og idrettshall, og omfattende infrastrukturtiltak i området rundt. I 2018 settes spaden i jorda på Stavsberg, og dette blir en viktig vekstimpuls i den søndre delen av kommunen, sier rådmann Strand. 

Prioriterte områder

Våren 2018 skal 26 nye omsorgsboliger etter planen stå klare til bruk ved Tømmerli bo- og aktivitetssenter i Brumunddal. Det legges opp til en bemanningsmessig styrking av rehabiliteringstilbudet, og tilbudet til unge mennesker med psykiske lidelser og rusproblemer styrkes med etablering av et bofellesskap. I tillegg økes bemanningen ved helsestasjonen og skolehelsetjenesten. 

– I samsvar med den overordnede strategien for helse- og omsorgstjenestene i Ringsaker viderefører vi arbeidet med å tilrettelegge tjenestene for at flest mulig skal kunne klare seg selv lengst mulig, sier assisterende rådmann Espen Hvalby. Denne tilretteleggingen omfatter også økt bruk av velferdsteknologi for å imøtekomme brukernes behov.

I likhet med fjorårets budsjett, legger rådmannens forslag til budsjett for 2017 opp til svært lav vekst i kommunale avgifter. Det er ingen økninger i vann-, avløps- og renovasjonsgebyrene, og eiendomsskatten er kun justert i forhold til kostnadsveksten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat