buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
GULLÅRA: E6 er gullåra som bringer folket til Rudshøgda. Daglig leder for Rudshøgda Næringsforening, Kim Brandsnes (t.v.), og næringssjef i Ringsaker kommune, Tor Rullestad (t.h.), tror ny firefelts-E6 i Innlandet vil bringe enda bedre tider. Hyttetrafikken til Sjusjøen er også viktig for handelsstedet.
 
Rudshøgda i 100
Rundt 1.700 jobber allerede på Rudshøgda, fordelt på over 100 bedrifter. 415 personer hadde lyst til å selge elektronikk og hvitevarer.

Publisert: 08.aug.2017 09:55
Oppdatert: 08.aug.2017 11:59

Det brummer og durer på E6, og det hamres og snekres på inngangspartiet til Coop Obs! For noen er det støy, men for Tor Rullestad, næringssjef i Ringsaker kommune, og Kim Brandsnes, daglig leder for Rudshøgda Næringsforening, er det musikk. Motorvegen er gullåra og snekkerne i arbeid betyr ny utvikling. I september åpner Elkjøp inne på varehuset.

– Og blir med det bedrift nummer?

– Vi jobber med å kartlegge hvor mange bedrifter det er her, men det er i alle fall rundt 1700 ansatte totalt og over 100 bedrifter, opplyser Brandsnes.

– BETYDNINGSFULLT OMRÅDE

For fram til Mjøsbrua ble åpnet i 1985, var bakketoppen mellom Brumunddal og Moelv stort sett skog, jorder og beitemark. Omtrent slik det var da Alf Prøysen vokste opp, et par steinrøyser oppi bakken et halvt århundre tidligere. I dag er det et aktivt handels- og industriområde, som huser alt fra Norges største baconfabrikk til veterinær og regnskapskontor.

– Hvorfor har Rudshøgda blitt en svær arbeidsplass?

– Det er sentralt, midt i Innlandet. Kort veg til de tre store byene rundt Mjøsa, kort veg til alt, og E6 ligger tett innpå. Det er et betydningsfullt område for oss, svarer Rullestad.

HA får fra arkivet i Ringsaker kommune opplyst at en ny kommunedelplan vedtatt for deler av Rudshøgda i juni 1985, åpnet for næringsvirksomhet. Snart kan næringssjefen friste interesserte bedrifter med over 800 nye mål regulert mark til næring, på begge sider av E6.

– Vi får veldig mange henvendelser, og det er fra store aktører, sier Rullestad.

SOLID SØKERBUNKE

Neste bedrift ut i mylderet på Rudshøgda, er el-giganten Elkjøp, som reetablerer seg i Ringsaker etter at de forlot Olrud til fordel for Hamar i 2004. Butikken åpner 28. september, og HA treffer varehussjef Per Kristian Anderssen på telefon hjemme i Øyer.

– Hvorfor ikke åpne butikk i Brumunddal eller Moelv?

– Det er nok en vurdering ut ifra mulighetene i Ringsaker. Rudshøgda er midt i smørøyet, og man når ut til et veldig bredt nedslagsfelt, sier Anderssen, som fikk litt av en jobb med å ansette folk:

– Til slutt hadde vi 415 søkere til 16 stillinger. Det var over all forventning, sier han.

Og både Rullestad og Brandsnes tror de gylne tidene vil forsterkes når ny firefelts-E6 går forbi.

– Da håper vi på en Klondyke-effekt, sier Brandsnes.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat