buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Illustrasjonsfoto: Asgeir Høimoen
 
Sauer klemt i hjel – Nortura får kritikk
Mattilsynet krever at Nortura Rudshøgda skjerper rutinene etter at to sauer døde i en klemulykke.

Publisert: 25.okt.2016 09:42
Oppdatert: 25.okt.2016 09:46

Tirsdag omtaler Ringsaker Blad hvordan de to sauene ble klemt i hjel i en bedøvingsfelle. Ulykken skal ha skjedd tidlig i oktober i forbindelse med en kaffepause. Dyrene hadde derfor ikke tilsyn da de ble sittende fast under en lem som var i ferd med å lukke seg.

Etter kaffepausen, da de ansatte oppdaget at sauene hadde satt seg fast, ble fjøsansvarlig og veterinær umiddelbart kontaktet. Ifølge Mattilsynets rapport konkluderte veterinæren med at dyrene hadde dødd av kvelning og/eller brudd i nakken etter press fra lemmen. Det skriver Ringsaker Blad.

– Når en lem kan klemme ned så hardt at det knekker nakken på et dyr kan man sette spørsmålstegn ved om den er utformet på en måte som gjør at dyrene unngår skader og kvestelser. En installasjon som kan føre til nevnte hendelse, skal uansett være under observasjon når den er i bruk, skriver Mattilsynet i rapporten som er sitert av RB.

Tjærand Lyngnes, avdelingsleder for slakting ved Nortura Rudshøgda, sier til Ringsaker Blad at man allerede har tatt grep:

– Det var en teknisk feil med lemmen. Det ble utbedret med en gang. Området rundt lemmen vil nå være avstengt med grinder når det ikke er folk til stede. Dessuten skal ikke operatøren forlate stedet før lemmen er helt nede, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat