buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
SJUSJØENS DYRESTE?: I påsken kan det bli satt prisrekord på tomt på Sjusjøen. 3,3 millioner kroner er prisen på den dyreste tomta i Birkebeinerbakken som blir lagt ut for salg. ARKIVFOTO
 
Tar 3,3 millioner kr for hyttetomt på Sjusjøen
Påskeaften kan Brøttum allmenning sette tomterekord på Sjusjøen. Førstemann som byr, får tomta til 3,3 millioner kroner i Birkebeinerbakken.

Publisert: 07.apr.2017 17:11
Oppdatert: 10.apr.2017 09:46

Totalt skal Brøttum allmenning legge ut fire utsiktstomter i hyttefeltet Birkebeinerbakken Panorama. De fire tomtene er priset fra 2,6 til 3,3 millioner kroner.

– Det kan bli rekord i Brøttum allmenning hvis noen av tomtene blir solgt, sier styrer Jan Tore Hemma. Totalt sett vil salget av de fire tomtene gi allmenningen 12,2 millioner kroner i inntekt.

115 MILLIONER PÅ BOK

Det skjer bare dager etter at Brøttum allmenning la fram fjorårets regnskap. Det viser et solid overskudd på 25,2 millioner kroner.

Totalt omsatte allmenningen for 40,5 millioner kroner.

Egenkapitalen i den tidligere konkursrammede allmenningen er bunnsolid: Brøttum allmenning har utrolige 115 millioner kroner på bok.

– Har det gått raskere å bygge opp igjen kapitalen enn forventet?

– Oppbyggingen har gått bedre enn forventet. Resultatet kommer fra salg av grunn og ikke årlig produksjon. Det er forrentning av overskuddet vi forholder oss til, sier bestyrer Jan Tore Hemma.

SKAL BREMSE SALGET

Etter at økonomien er blitt bygd opp igjen i rekordfart de siste årene, ser styret i Brøttum allmenning nå behovet for å bremse litt.

I Birkebeinerbakken Panorama ble det i fjor solgt 12 tomter:

«Allmenningen har ikke hatt noe ønske om å selge tomtene raskt», skriver styret i Brøttum allmenning i sin årsberetning.

– Kunne dere ha solgt mange flere tomter om det var frislipp?

– Med en annen strategi kunne det ha vært mulig, sier Hemma.

– Hvorfor bremse salget?

– Tomteressursen er en begrenset ressurs. Allmenningen har ikke noe mål om å selge alle tomtene nå, sier Hemma.

Innløsning av festetomter har vært en måte å sikre raske kroner på. Nå er holdningen snudd: «Overgangen fra eiertomter til festetomter sikrer allmenningen langsiktige faste inntekter», påpeker styret.

VIL KJØPE OPP EIENDOM

Mesteparten av egenkapitalen til Brøttum allmenning er plassert i et investeringsfond. Ved årsskiftet var fondet på 96,7 millioner kroner.

Pengene skal blant annet brukes til å kjøpe opp nye arealer.

«Investeringsfondet skal kunne bidra til å opprettholde skogandelen i allmenningen», skriver styret i Brøttum allmenning.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat