buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
SVØMMEHALLEN LYSER OPP: Svømmehallen til Arthur Buchardt skal bygges ved siden av Mjøstårnet. Her lyser hallen opp i kveldsmørket sett fra mjøssiden. Flere politikere er skeptisk til å bruke 16,7 millioner kroner i året til å leie hallen til svømmeundervisning for både barne- og ungdomsskoletrinnet. ILLUSTRASJON: EWE IMAGES/VOLL ARKITEKTER
 
Skeptisk til Buchardt-avtale
Frp sier nei, og flere politikere er skeptiske til å betale 16,7 millioner kroner årlig i bassengleie til Arthur Buchardt.

Publisert: 22.nov.2016 06:19
Oppdatert: 22.nov.2016 06:41

I god før selve saken havner på politikernes bord signaliserer gruppeleder Svetlana K. Johnsen at Frp vil utsette saken.

– Vi må få flere aktører på banen og få en reell konkurranse om byggeprosjektet.

Vi er for et offentlig privat samarbeid (OPS), men det vi ser nå gir oss ikke noe grunnlag for å vurdere en vinn-vinn-situasjon, sier Svetlana K. Johnsen.

VIL VITE MER OM ALTERNATIV

AB Invest AS var eneste selskap som la inn anbud på å bygge svømmehall i søndre Ringsaker.

I budsjettet som rådmann Jørn Strand la fram fredag ble det kjent at Ringsaker kommune årlig må betale 16,7 millioner kroner for å leie svømmehallen i Mjøstårnet til Arthur Buchardt.

Svømmehallen får to basseng på 25 meter, og vil gi plass til fire skoleklasser samtidig.

Flere politikere er skeptisk til avtalen:

– Jeg er ikke på noe måte klar til å gå for dette. Vi må få vite pris på alternativ, sier gruppeleder Helge Vestheim (RL).

Partikollega Tone Høisveen sier det må regnes på alternativ med å eie selv.

MÅ VÆRE SIKKER PÅ VALGET

Gruppeleder Odd-Amund Lundberg (Sp) mener det nå vil være helt essensielt å få vurdert om dette er den beste måten å løse bassengutfordringene på:

– Over en 30-årsperiode vil vi bruke 500 millioner kroner på å leie bassengplass, og da må man være sikker på at dette er det mest lønnsomme for oss, sier Lundberg.

Han vil også ha en redegjørelse fra rådmannen om hvorfor Buchardt-leie er en bedre løsning enn ett basseng i Furnes og ett i Brumunddal.

Thomas Eriksen (MDG) sier dette vil bli kostbart for Ringsaker kommune.

VENSTRE MED ROS

Kai Smeby (SV) synes også summen er veldig høy, og at den kan være vanskelig å forsvare.

– Det er svært viktig å ha muligheter for svømmeopplæring og jeg tror det er en god løsning med det som er skissert, sier Smeby.

Oluf Maurud (KrF) ser positivt på at det mulig å leie framfor å eie.

Hanne Sofie Holmen (V) er den mest positive:

– Jeg har sans for det som gjøres og likler denne type samhandling. Dette vil være en investering fra kommunen til det beste for innbyggerne, sier Holmen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat