23. okt
SKISSEN: Slik blir nye Sjusjøvangen. ILLUSTRASJON: HEGGELUND & KOXVOLD
 
Slik er planen for nye Sjusjøvangen
Sjusjøvangens nye eier ønsker å rive all bebyggelse og bygge åtte nye leilighetsbygg.

Publisert: 19.jan.2017 06:18
Oppdatert: 19.jan.2017 06:22

Det er selskaper Sjusjøen Prima Utvikling AS som har kjøpt den sentrale eiendommen ved siden av Graaten seter på Sjusjøen.

Selskapet eies av Oslo-mannen Lars Martin Nilsson.

Planen til Sjusjøen Prima Utvikling er å bygge opp en helt ny bebyggelse på Sjusjøvangen. Forslaget til reguleringsplan åpner for åtte nye leilighetsbygg i inntil fire etasjer mot Nordvangvegen.

Leilighetene vil være både til salg og til utleie.

Parkering til leilighetene vil skje i parkeringskjeller under bakkenivå.

«Endelig antall og størrelse på fritidsboligene fastsettes i en samlet situasjonsplan», skriver arkitektfirmaet Heggelund & Koxvold AS i reguleringsplanforslaget.

Plansjef Anne Gunn Kittelsrud i Ringsaker kommune vurderer nye Sjusjøvangen til å være i samsvar med føringene for sentrumsutviklingen på Sjusjøen.

Etableringen har fått naboeier, Solbakken Treningssenter, til å reagere skarpt. Selskapet eier hytter med 70 sengeplasser på nordvestsiden av Nordvangvegen. Nye Sjusjøvangen vil ta sikten mot Sjusjøvatnet.

«I samråd med naboene og brukere av hyttene våre vil vi be vår advokatforbindelse følge saken videre», skriver Norulf Støve.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke