23. okt
 
Spilleglede i 25 år
Tidlig på 90-tallet startet bandet Solskinn opp. I år feirer de 25-årsjubileum og tre har vært med hele tiden. Denne uken spilte de for 300 i Teatersalen.

Publisert: 31.mar.2017 22:21
Oppdatert: 31.mar.2017 22:37

Det var ingenting å si på stemningen da Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU) Ringsaker og omegn arrangerte fest i Teatersalen i Brumunddal denne uken.

Rundt 300 møtte opp og koste seg med musikken fra scenen. Flere var også med på å bidra til underholdningen selv.

Blant disse var bandet Solskinn, bestående av Børge Vardeberg, Steinar Nydal og instruktør Ragnhild Johnsen. De har i år 25-årsjubileum med bandet.

Får fram gleden

– Det har vært fint å være med så lenge. Vi har vært ute på ulike oppdrag, og vi har øving annenhver uke, sier Vardeberg.

Da de startet var det 7–8 medlemmer i bandet. De tre som nå er igjen har vært med hele vegen.

– Navnet Solskinn kommer av spillegleden vi har. Når vi spiller får vi fram gleden uansett vær og form, sier Johnsen.

Etter at alle festdeltakerne hadde gjort unna sine bidrag, var det klart for kveldens trekkplaster. Dænsebændet spilte opp til dans for en festklar gjeng.

– Helt kanon

– Nå skal vi danse og kose oss utover kvelden, sier Tom Høisveen, som er med i gruppa Musikalis.

Der spilte han sammen med Grete Pettersen, Knut Øyen, Harald Larsen, Live Kvam, Jeanett Kullerud og Øystein Nordstad og Simen Thomassen Guttulsrød. De fikk også være med på et fellesnummer sammen med Dænsebændet på scenen.

– Det var helt kanon å være på scenen med Dænsebændet. Jeg har hørt mye på dem, og kan en del av sangene også, sier Høisveen.

Festen er et årlig arrangement som NFU arrangerer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke