buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
BRYGGE: Gangveg, molo og brygge til en mulig Skibladnerbrygge ved Mjøstårnet vil koste rundt 24 millioner kroner. Formannskapets flertall vil investere i tråd med rådmannens innstilling. Mindretallet vil ikke ha brygge ennå.
 
Strid om brygge til 24 millioner
Opposisjonen vil bremse millionbruken i Mjøsparken i Brumunddal. Motstanderne vil stoppe Skibladner-brygge til 24 millioner kroner.

Publisert: 21.jun.2017 17:44
Oppdatert: 21.jun.2017 18:05

Spliden om pengebruken er så stor at Sp og Ringsaklista valgte å si nei til budsjettrammene for de neste fire årene.

– Vi vil ikke støtte rammen slik den er nå. Vi har barneskoler, ungdomsskoler og andre som trenger penger. Vi kan ikke støtte slik pengebruk når vi mangler 15 millioner kroner for å få budsjettet i balanse, sier Sps gruppeleder Odd-Amund Lundberg.

GANGBRU TIL SJU MILLIONER

Ringsaklistas Helge Vestheim mener millionene ruller i farlig stort fart til tiltak i Mjøsparken i Brumunddal.

Han ramset opp 24 millioner kroner til brygge, molo og gangveg til Skibladner, seks millioner til reetablering av småbåthavna og ikke minst sju millioner kroner til gangbruer til den kunstige øya ved den nye bystranda.

– Da må det være snakk om voldsomt lange bruer og breie bruer. Budsjettmillionene ruller som en snøball og det vanskelig å følge med. Jeg synes kostnadene utvikler seg voldsomt, sier Vestheim.

Han reagerer også på at det er en million kroner mindre til Garveriparken og kulturhuset i Moelv ikke fullføres.

SINT PÅ DISTRIKTSGULP

Det fikk Høyres gruppeleder Odd-Hermann Roel Børke til å ta kraftig til motmæle:

– Jeg er ikke med på dette distriktsgulpet. Det er aldri investert mer i Moelv og nordre Ringsaker enn nå. Vi må slutte å komme med slike utspill, sier Roel Børke.

Han mener at Ringsaker kommunes satsing på mjøsområdet i Brumunddal er helt riktig:

– Vi er ved punkt for «no return». Vi har sagt vi skal utvikle mjøsområdet. Dette toget går nå. Skal vi lykkes må vi samarbeide med Nye Veier og Bane Nor, og da må vi være klare når disse store prosjektene bygges, sier han.

Han er også overbevist om at strekningen fra Verven i sør til Pellerviken i nord vil bli en snakkis fordi det vil bli noe helt spesielt.

MÅ BYGGES RASKT

Ap advarer mot å bremse den pågående satsingen på vekst og utvikling i Brumunddal.

– Dette er et statlig friluftsområde som skal tas i bruk for folket. Det er viktig at det ikke blir en 30-årsperiode for utbyggingen. Da blir området aldri ferdig, advarer ordfører Anita Ihle Steen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat