buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Stasjonsbyen i rask utvikling
Ringsaker kommune, private gårdeiere, Jernbaneverket, Nye Veier og Arthur Buchardt vil de neste årene løfte stasjonsbyen til nye høyder.

Publisert: 12.okt.2016 22:49
Oppdatert: 12.okt.2016 22:54

Stasjonsbyen defineres som de nedre områdene av Brumunddal. Ringsaker kommune har investert millioner av kroner på gatenettet mellom City og jernbanestasjonen, slik at Nygata og de andre smågatene framstår med miljøgatestandard.

Rådmann Jørn Strand i Ringsaker kommune oppsummerer byutviklingsplanene slik:

– Det er summen av mange små prosjekt med i denne sammenheng og i det lange løp relativt beskjedne beløp for kommunens del. Det har vært viktig å få de ulike områdene i gang og utløse aktivitet og interesse hos private. Og nå er vi der, sier Strand.

Samferdsel

De virkelig store pengene investeres på først og fremst privat hånd og av samferdselsetatene. Statens vegvesen og Nye Veier bygger ny firefelts E6. Og med den kommer en lang rekke tiltak som Strandsagparken, innfartsveger og sykkelstier. Jernbaneverket bygger etter hvert dobbeltspor på Dovrebanen og ny jernbanestasjon.

Mjøsby å regne med

– Tenk på hvilken endring Brumunddal har gjennomgått på under 10 år Dette er likevel bare som en start å regne i forhold til det som nå skal komme med Intercity og E6. Buchardtprosjektet blir så mye viktigere enn mange ser, mener Strand,

Han framhever promenaden langs elva fra sentrum og helt ned til Mjøsa og alle de stor boligprosjektene.

– Brumunddal blir en mjøsby å regne med i framtida. Miljøgata ble åpnet i 2008 med 2.000 brumunddøler til stede. Det var starten på den nye tida. Når Husebyenga med utsikt mot Langmoen bygges ut, kan vi tenke på transformasjonen av industristedet. Samtidig som vi må ta godt vare på bedriftene og på historien, mener rådmann Strand.

Milliardene vil rulle

Mjøstårnet til Buchardt alene er en investering på en milliard kroner. E6-utbyggingen og jernbaneutbyggingen vil få milliardene til å rulle rundt stasjonsbyen.

Strand er også opptatt av de mindre byutviklingstiltakene i stasjonsbyen. Han påpeker at det ene tiltaket drar det andre med seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat