buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
- Jeg rekker nesten ikke å bli sulten igjen. Måltidene er så gode
Ringsaker kommune bestemte seg for fire viktige tiltak da de ville gjøre maten bedre for beboerne.

Publisert: 23.jan.2017 20:11
Oppdatert: 24.jan.2017 09:23

I dag produseres over 1.000 middagsporsjoner daglig på sentralkjøkkenet på Tømmerli bo- og aktivitetssenter.

– I et helhetlig pleietilbud er mat og matopplevelsen viktig, sier kommunalsjef Sverre Rudjord i Ringsaker kommune.

REKKER IKKE Å BLI SULTEN

Rundt lunsjbordet storkoser beboerne seg med maten.

– Jeg rekker nesten ikke å bli sulten igjen. Måltidene er så gode, sier Turid Krogstad.

Sammen med Kjell Brennlien, Karin Nysæter og Arnbjørg Holen har hun bare gode ord å si om matserveringen.

– De kommer på døra og spør om jeg har lyst på litt frukt eller en kake, sier Nysæter.

HER ER GREPENE

Etter at flere beboere på Moelv bo- og aktivitetssenter kritiserte matserveringen i HA høsten 2015, ble det tatt flere grep for å bedre matopplevelsen.

– I dag har vi ikke noe å skamme oss over av mattilbudet, sier Sverre Rudjord.

Han ramser opp fire grep som er gjort for å gi eldre og pleietrengende en bedre matopplevelse:

• Innføring av fire måltider om dagen: frokost, lunsj, middag og kveldsmat.

• I større grad bruk av ferske råvarer etter at kok-kjøl-prinsippet ble innført på 2000-tallet.

• Etablering av postkjøkken på hver avdeling. Her blir maten varmet opp igjen. De ansatte kan også lage vafler eller gjærbakst.

• Innføring av fire måltider om dagen: frokost, lunsj, middag og kveldsmat.

FØLGER OPP HJEMMEBOENDE

– Vi har over tid hatt fokus på det lille ekstra. Det vil si energiberikelse av måltidene for dem som trenger det, ved bruk av naturlige råvarer, sier Vidar Sveadalen, som leder enheten for matproduksjon i Ringsaker.

Ringsaker kommune har også innført gode matordninger for som bor hjemme. I tillegg til middag kan de få levert frokost og kveldsmat.

– Sjåførene som kjører ut maten setter den inn i kjøleskapet. Da sikrer vi oss også at det ikke står igjen uspist mat. Skulle det stå igjen mat vil det bli rapportert til hjemmesykepleien for oppfølging, sier Sveadalen.

KAN FÅ FATAL KONSEKVENS

Sveadalen er helt tydelig på at matsikkerhet og kvalitet er viktig i den daglige driften av sentralkjøkkenet. På ett år produseres det rundt én million måltider der.

– Vi produserer og leverer så mye mat at konsekvensene fort kan bli fatale om vi ikke leverer det vi skal, sier Sveadalen.

Den siste brukerundersøkelsen ga terningkast fem til matproduksjonen.

– Rundt 20 prosent av all mat vi produserer er spesialtilpasser og tilrettelagt for den enkeltes behov, sier Vidar Sveadalen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat