23. okt
ER ENIGE: Hans Kristian Arnkværn (fra venstre), Tone Høisveen og Odd-Amund Lundberg vil bruke mer av kommuneoverskuddet på vedlikehold av kommunale veger og bygninger. FOTO: JO KJETIL HEGGELUND
 
Utfordrerer Ap på mer til veg og bygg
Åtte opposisjonspartier står sammen om å bruke en større del av Ringsaker kommunes overskudd til vedlikehold av veger og bygninger.

Publisert: 29.mai.2017 06:07
Oppdatert: 29.mai.2017 06:22

Trolig vil Høyre også stille seg bak kravet.

– Vi vil drøfte det i kommunestyregruppa. Mener gruppa ja, så er det uproblematisk for meg, sier gruppeleder Odd-Hermann Roel Børke (H).

MÅ IGJEN FOR E-SKATT

Opposisjonen vil sette av 2,5 millioner kroner til vedlikehold av veger og 2,5 millioner kroner til vedlikehold av bygninger. Det er tre millioner kroner mer enn rådmannen har foreslått.

– Når kommunen går nesten 20 millioner kroner i overskudd og vi har eiendomsskatt, må vi gi mer tilbake til innbyggerne, sier gruppeleder Odd-Amund Lundberg (Sp).

Det er Sp, KrF, Venstre, Ringsaklista, Frp, Pensjonistpartiet, SV, Miljøpartiet de Grønne og Hans Kristian Arnkværn (uavhengig) enige om.

RØRER IKKE PR-POTT

Ap har flertall alene i kommunestyret og partiet har hittil sagt nei til øke vedlikeholdsbudsjettet.

Ap vil sette en større del av overskuddet på fond. For å tekkes Ap har opposisjonen bestemt seg for ikke å røre avsetningen til markedsføring.

– Uten Ap får dere ikke flertall?

– For oss er litt spesielt å si nei til økt vedlikehold av kommunale bygninger og veger, repliserer Lundberg.

Han ser for seg en situasjon der Ap blir alene om å ikke gi litt mer tilbake til innbyggerne i kommunestyret.

– Innimellom mener vi det kan være lurt å bli enig om noe. Nå er vi åtte partier som har enes om et felles forslag, sier Lundberg.

TJA FRA AP

Varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap) mener forslaget i stor grad greier seg om symbolpolitikk.

– Så lenge pengene vil bli satt av på disposisjonsfond, vil pengene være der, sier Borgedal.

Han antyder at det likevel kan være aktuelt for Ap å støtte forslaget om mer til veger og bygninger.

– Det var ordføreren som initierte at det skal settes av to millioner til veg- og bygningsvedlikehold, påpeker Borgedal.

Han er opptatt av å styrke de frie fondene.

– Vi står foran store oppgaver i ungdomsskolene og da må vi ha penger tilgjengelig. Det er grunnen til at vi vil styrke disposisjonsfondet, sier Borgedal.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke