23. okt
 
Storm på Sjusjøen: Stengte veger og skispor som blåser igjen
Tirsdag formiddag er det 20 sekundmeter vindstyrke og storm i kastene på Sjusjøen.

Publisert: 27.des.2016 10:26
Oppdatert: 28.des.2016 07:51

Uværet herjet i høyfjellet tirsdag. Bomvokter Trond Hagen på Storåsen sier det er problematisk å holde seg på beina.

– Det er heldigvis lite snø i fjellet, men vegene føyker igjen på sekunder. Vi har måttet stenge fjellvegen fra Storåsen mot Elgåsen og Aksjøen. Vi vurderer fortløpende når vi skal åpne igjen, sier Hagen.

Fra Ljøsheim rapporterer hytteeier Sissel Olsen om et forrykende uvær.

Ikke opplevd maken

– Vi har vært her oppe hver eneste helg de siste årene, men vi har aldri opplevd maken. Det er ikke mulig å bevege seg utendørs. Snøføyka står flere meter til værs. Sikten er elendig, sier Olsen.

Løypekjører Johannes Haukåssveen i Ringsakfjellet mister ikke motet selv om det blåser storm i kastene.

– Jeg kjører opp løyper i skogområder og i nedre deler av Sjusjøen. Med gode klær er det mulig å være ute, men skiløpere bør holde seg unna åpne områder. Birkebeinerløypa mellom Sjusjøen og Midtfjellet blir ikke kjørt opp. Sporene blåser igjen bak løypemaskinen på myrene, forklarer Haukåssveen.

Tilbake på Storåsen forteller bomvokter Hagen at flere hytteeiere står bom fast med bilene sine på stikkveger i hytteområdene.

– Dette har vi ikke anledning til å prioritere akkurat nå. Vi må konsentrere oss om å få åpnet hovedvegen igjen, sier Hagen.

Tirsdag ved 09-tiden viste vindmåleren på Kroksjøen 20 sekundmeter.

Til sammenligning: I Trysilfjellet er flere heiser stengt. Her har vindstyrken passert 30 sekundmeter i kastene, noe som betyr orkan.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STORM: Det blåser friskt i høyfjellet. På Sjusjøen er det storm i kastene. Fjellvegen fra Storåsen og innover hytteområdene Elgåsen og Aksjøen er stengt.
Foto: Trond Lillebo
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke