buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
VIKTIGE arena: Flertallet i formannskapet mener Brumunddal Fotball trenger hjelp for å få økonomien på fote igjen. En viktig argument er at Sveum idrettspark er en svært viktig arena for lek og utfoldelse for barn og unge.
 
Bevilget 500.000 av hensyn til barn og unge
Frykten for at unge fotballspillere skal lide, gjør at Dala-fotballen får en halv million kroner i kommunal hjelp.

Publisert: 07.des.2016 17:36
Oppdatert: 08.des.2016 06:33

Ap og Venstre sikrer at Brumunddal Fotball kommer til å få 500.000 kroner i et ekstraordinært kommunalt tilskudd i år.

– Jeg ønsker at vi skal sende et signal om at vi vil ha gode arenaer for våre barn og unge i Ringsaker, sier ordfører Anita Ihle Steen (Ap).

HISTORISK NØDHJELP

Debatten i formannskapet viser at det politiske miljøet er splittet om støtte til Brumunddal Fotball. Men flertallet er altså helt tydelig på at det er viktig at Ringsaker kommune for første gang i historien bidrar med ekstraordinær økonomisk hjelp til idretten.

– Brumunddal Fotball er ærlig på hvorfor de kommet i en situasjon. De peker på hvordan de vil komme ut av det. Jeg synes vi skal hjelpe dem ut av det. Det er ikke toppsatsing som koster, det er all aktiviteten på Sveum, sier varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap).

Han understreker at svært mange har nytte og glede av idrettsanlegget på Sveum i Brumunddal.

– Om Brumunddal Fotball går dukken så er det ungene som bruker det hver dag det vil gå utover, sier Borgedal.

MÅ GÅ TIL BANELEIE-GJELD

Hanne Sofie Holmen (V) understreker hvor store utfordringer det er å drive fotballaktiviteten på Sveum,

– Brumunddal Fotball ivaretar et uhyre viktig breddetilbud. Der gjør fotballen en kjempeinnsats. De er viktige i lokalmiljøet.

Vi må stille krav til tilskuddet og at det ikke brukes til eliteidretten. Og ikke minst at det brukes til begge kjønn, sier Holmen.

Gjennom diskusjonen samlet formannskapets flertall seg for at tilskuddet på 500.000 kroner skal gå til nedbetaling av baneleie til Brumunddal Allianseidrettslag.

MINDRETALLET VILLE GI LITT

Mindretallet i formannskapet – Høyre, Sp, SV og KrF – vil ikke gi direkte pengehjelp til Brumunddal Fotball.

De støttet et forslag fra Sp om bevilge 500.000 kroner til fotballaktivitet i Ringsaker. Pengene ville Sp fordele til alle fotballklubbene etter antall medlemmer.

– Da sier vi ikke nei, men bidrar med noe til Brumunddal Fotball. Vi er redd for å skape en forventning. Jeg frykter at flere kommer løpende til oss fordi de har økonomiske problemer, sier Odd-Amund Lundberg (Sp).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat