26. aug
LIV OG RØRE: Dette bildet fra september i fjor viser et av de mange arrangementene på torget i Brumunddal. FOTO: Remi Laakso
 
Ringsaker kan bli Norges beste vertskapskommune
Nå blir det finale: NHO og KS har nemlig nominert Ringsaker som en av tre kommuner til å bli Norges beste på vertskap.

Publisert: 05.apr.2019 07:49
Oppdatert: 05.apr.2019 07:53

Dette skriver NHO Innlandet i en pressemelding fredag morgen.

– Alle kommuner er opptatt av å skape arbeidsplasser. Uten et velfungerende samarbeid mellom bedrifter og kommuner klarer vi ikke å skape attraktive byer og lokalsamfunn. NHO og KS skal tirsdag 9. april kåre Norges beste vertskapskommune for næringslivet – og Ringsaker kommune er sammen med Stavanger og Arendal i finalen, sier regiondirektør i NHO Innlandet Jon Kristiansen.

I januar lanserte NHO og KS i samarbeid en kåring av gode vertskapskommuner for næringslivet. Næringslivet gir arbeidsplasser, inntekter og viktige bidrag til lokal samfunnsutvikling der bedriftene er lokalisert. For næringslivet kan en kommune som er flink til å legge til rette for næringsutvikling representere bedriftenes kanskje aller viktigste konkurransefortrinn.

– Det er bare å gratulere Ringsaker kommune alt vi kan. Dette er et resultat av langsiktig arbeide og et oppriktig ønske hos kommunens politikere og ansatte om å være en kommune som legger til rette for bedriftene – slik at de kan skape verdier og lokale arbeidsplasser sier Kristiansen.

– For å styrke samarbeidet mellom kommuner og næringsliv, ønsker vi å løfte fram gode eksempler for å lære av disse. Hovedmålet med initiativet er å skape en positiv oppmerksomhet om et viktig samfunnsområde, og samtidig stimulere til dialog og rolleforståelse mellom kommuner og næringsliv, forteller Kristiansen.

Trond Lesjø, direktør i KS Innlandet, har følgende kommentar:

– Det er svært hyggelig og fortjent at Ringsaker er nominert til Norges beste vertskapskommune og meget bra å se at kommunene i Innlandet hevder seg på den øverste nasjonale arenaen.

– Kommuner og næringsliv trenger gjensidig forståelse. Næringslivet må ha kunnskap om kommunenes roller og muligheter, og kommunene må forstå næringslivets behov og ambisjoner. Samtidig tror jeg vi har mye å gå på. Vi må lære av hverandre og la oss inspirere av de gode eksemplene som finnes landet over. Vi ønsker flere næringsaktive kommuner. Da er god dialog lokalt en forutsetning, fortsetter Lesjø.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke