buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Muligheter: Både næringssjef i Ringsaker kommune Tor Rullestad (t.v.) og Karl Olav Nordengen, regiondirektør i Evry, ser muligheter for vekst i næringslivet i Innlandet.
 
Ringsaker høster av offensiv satsing
Næringslivet i Ringsaker kan vise til god vekst de siste året. Og ekspertene mener det ligger til rette for enda bedre utvikling i kommunen i årene som kommer.

Publisert: 25.okt.2016 14:49
Oppdatert: 25.okt.2016 14:49

– Det har vært en hyggelig utvikling her de siste årene. Store aktører har blitt større, det har vært nyetableringer og samtidig vekst i selskapene som er her, sier næringssjef i Ringsaker Tor Rullestad.

Tirsdag var han og rundt 170 andre fra næringsliv og offentlig sektor på IKT-seminar på Rudshøgda i regi av Evry og Ringsaker kommune. Det ble snakket mye om digitalisering og deltakerne fikk høre flere suksessoppskrifter fra bedrifter som har lyktes.

– Må tilrettelegge

Rullestad var en av foredragsholderne. Han fortalte om utviklingen i Ringsaker de siste årene.

– I 2016 er det gitt tre ganger flere byggetillatelser enn det ble gjort i 2012. I tillegg er vi Norges største hyttekommune med over 7.000 hytter, sier Rullestad.

Han la også til at det har vært en økning på over 12.000 kroner i omsetning per innbygger fra 2011 til 2015. Det tilsvarer en økning på 40 % i perioden.

Rullestad er klar på at IKT og digitalisering blir viktig i årene som kommer.

– Alle må forholde seg til digitalisering. Vi må legge til rette for det. Møteplasser som dette er viktig. Her kan man lære av hverandre, og bli inspirert, sier Rullestad.

Utviklingsmuligheter

Regiondirektør i Evry, Karl Olav Nordengen, mener det er gode muligheter for utvikling i Innlandet. Særlig innen IKT-bransjen.

– Det er nok rundt 2.500 ansatte innen IKT i Innlandet. Det bør kunne dobles, sier Nordengen.

Han mener heller ikke det er noen grunn til å sette noen grenser på hva som er markedet for bedrifter i Innlandet.

– Jeg synes vi er offensive her. Men markedet er ikke Innlandet. Hele verden er markedet for bedrifter også i denne regionen. Vi er nærme Gardermoen, og infrastrukturen ligger til rette, sier Nordengen.

Han mener det er viktig at man ikke nødvendigvis ser på andre bedrifter i regionen som konkurrenter.

– Samarbeid og samhandling er viktig for å løfte hverandre opp. Så kan man heller se på andre utenfor som konkurrenter, sier Nordengen.

Og IKT-seminaret, som ble arrangert for tredje gang, kan være en god start for å utvikle samarbeid.

– Dette er en viktig møteplass der spesifikke temaer blir tatt opp. Det kan være med å skape vekst og utvikling. Alle samles her, og man kan lære mye av andre, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat