21. mai
KOMMER TIL BRUMUNDDAL: Skiblander vil legge til kai i Brumunddal i 2019. Formannskapets flertall går inn for å bygge den nye brygga.
ILLUSTRASJON: NORCONSULT
 
Sa ja til omstridt Skibladnerbrygge
Et flertall i Ringsaker formannskap går inn for å bruke 24 millioner kroner for å få Skibladner til å legge til kai i Brumunddal.

Publisert: 06.des.2017 14:38
Oppdatert: 06.des.2017 14:50

Bygging av Skibladnerbrygga markerer en tydeligere skillelinje i det politiske landskapet i Ringsaker:

Spesielt Sp bryter en mangeårige samarbeid med Ap. Heller ikke SV eller Pensjonistpartiet vil bygge brygga, og trakk seg fra et felles budsjettforslag med Ap.

Sp karakteriserer bygging av Skibladnerbrygge for fasadepusing. Sp vil vri investeringene over på ungdomsskolene.

FLYTTER PENGER TIL SKOLER

- Vi tar ut hele prosjektet. Vi vil heller putte pengene i skole, sier Sps gruppeleder Odd-Amund Lundberg.

Sammen med Ringsaklista fremmet de forslag om å ta Skiblanderbrygga ut av budsjettet. Sp og Ringsaklista vil også droppe investering i et matkultursenter. Partiene vil også halvere deler av investeringene i Mjøsparken i Brumunddal.

SV mener det også er feil å bruke så mye penger på Skibladerbrygge:

- Vi vil heller bruke disse investeringsmillionene på oppgradering av ungdomsskolene og barnehager, sier Kai Smeby (SV).

HØYRE VIL FULLFØRE PROSJEKT

Flertallet i Ringsaker formannskap sørger imidlertid for at det blir Skiblanderbrygga og at Mjøsparken blir realisert slik planene er.

Det innebærer at det de neste fire årene vil bli brukt 77 millioner kroner på Mjøsparken.

- Vi går inn for å følge opp det vi har vært med å sette i gang. Halvvegs er ikke særlig ok. Vi skal ikke avslutte et halvgjort arbeid, sier gruppeleder Odd-Hermann Roel Børke (H).

Han påpeker at Ringsaker kommune er svært kreative til å finne finansiering av Mjøsparken, og at det er en rekke aktører som bidrar til sluttfinansieringen.

MÅ BYGGE MOLO UANSETT

Varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap) mener at det blir framstilt et feil bilde av Skiblanderbrygga.

- Det er ikke riktig at brygga koster 24 millioner kroner, sier Borgedal.

Han påpeker at selve brygga koster åtte millioner kroner. Resten av investeringen er til molo og gangsti ned til brygga.

- Molo er bølgebryter til småbåthavna. Den må vi bygge uansett. Det er viktig at vi gjør dette ferdig nå. Strandsaga har vært det styggeste rundt Mjøsa. Nå legger vi til rette for at det blir det flotteste rundt Mjøsa. Parken vil ha stor betydning for utviklingen i Brumunddal i framtida, sier Borgedal.

Kutter ikke eiendomsskatten

Høyre, Ringsaklista og Sp fremmet alle forslag om ikke å prisjustere eiendomsskatten.

Sp og Ringsaklista vil kutte i tilskuddet til Prøysenfestivalen, parkarbeidere og prosjektleder i byutvikling for å ikke å prisjustere skatten.

Høyres forslag for å hindre prisjustering er blant annet å konkurranseutsette et sykehjem.

Ingen av forslagene fikk støtte.

ØKT TILSKUDD TIL LØYPEKJØRING

Formannskapets flertall går også inn for å øke tilskuddet til løypekjøring i Rimgsakfjellet med 600.000 kroner i 2018. På sikt er målet at det kommunale tilskuddet skal utgjøre en tredjedel av de totalt kostnadene til løypekjøring.

SV fikk full støtte for at rådmannen innen utgangen av  2019 skal legge fram en sak om prioritering framtidig skoleinvesteringer.

Høyre fikk også støtte for et forslag om å oppfordre grunneierne i Ringsakfjellet gå videre med planene for å løse transportsystemet i fjellet. I en utredning vil kommunen blant få opplysning om kostnader til prosjektet, og at kommunen er positiv til å bidra med tilskudd.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.