buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
ORGEL: De håper at pianoet snart kan byttes ut med et orgel. Ved pianoet: domkantor Trond Våge. Bak: (f.v.) Kjell Erik Andersen, Hans Ødegaard, Dag Lutnæs og Bjørn Helge Olsen. FOTO: Trude Ånnevik
 
Samler inn til orgel i seremonirommet
Venneforeningen på Prestrudsenteret har tatt en ny utfordring. Nå skal det bli orgel på seremonirommet!

Publisert: 04.des.2018 14:24
Oppdatert: 04.des.2018 14:24

Ildsjelene i venneforeningen er allerede i gang med å planlegge hvordan seremonirommet på Prestrudsenteret kan åpnes for både konserter og andre sammenkomster. Når de bare får et orgel.

– Og det får vi. Nå kjører vi på, sier Kjell Erik Andersen.

Grunnlaget er allerede lagt. Det ble gitt en testamentarisk gave på 25.000 kroner til venneforeningen og det var øremerket utsmykking av seremonirommet. Men siden seremonirommet sårt trenger et bedre instrument enn pianoet som står der, er pengene lagt i orgelpotten. I løpet av noen snaue uker har venneforeningen også samlet inn 10.500 kroner til. Orgelet de har bestilt koster 103.600 kroner. Nå har de søkt om støtte både fra foreninger og legat og håper på det beste.

– Vi skal også sende ut tiggebrev til næringslivet, sier Kjell Erik Andersen som håper og tror at nytt orgel skal stå klart til påskekonserten. Prestrudposten og hjemmesiden til venneforeningen vil jevnlig oppdatere innsamlingsbeløpet.

I dag er det jevnt over en begravelsesseremoni i uken i rommet. Men det brukes også til konserter i litt omfang. Kokken på Prestrudsenteret, Tore Kartomten, spilte og sang på Allehelgenssøndag, og han skal også ha en ny konsert før jul.

Domkantor Trond Våge har hjulpet til med å finne et egnet orgel til seremonirommet.

– Det er jo snakk om et lite orgel, men det skaper en helt annen atmosfære i et rom og bidrar til en utvida bruk av rommet, sier Trond Våge, som også er veldig sentral i innsamlingen til nytt orgel i Hamar domkirke, et orgel som koster langt mer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat