21. jun
 
Se hvem som får kjøpe AO-tomta i Brumunddal
Ø.M. Fjeld Utvikling AS og Høyen Eiendom AS har vunnet kampen om å få kjøpe AO-tomta i Nygata 13 i Brumunddal.

Publisert: 12.jan.2018 10:06
Oppdatert: 12.jan.2018 10:43

Fredag formiddag sendte Ringsaker kommune ut følgende pressemelding om salget av eiendommen:

- Formålet vårt med å legge salget av Nygata 13 ut som en konkurranse var å få frem gode prosjekter for å fremme by- og næringsutvikling i Brumunddal sentrum, forteller assisterende rådmann i Ringsaker kommune, Espen Hvalby.

Forsommeren 2017 la Ringsaker kommune sentrumseiendommen Nygata 13 ut for salg på det åpne markedet. Eiendommen ble lagt ut for salg til takst som fastpris for 9,8 mill. kroner. Det ble lagt opp til en konkurranse hvor tilbyderen med det beste konseptet ville få kjøpe eiendommen.

Flere tilbydere

Kommunen mottok fire tilbud. OBOS, som var en av tilbyderne, trakk seg etter kort tid. De øvrige tre tilbyderne VI Invest, Prosjektgruppa for Nygata 13 og Ø.M. Fjeld Utvikling AS/Høyen Eiendom AS presenterte og videreutviklet sine prosjekter og konsepter utover høsten 2017.

Ei arbeidsgruppe bestående av assisterende rådmann Espen Hvalby, advokat Anborg Bogsti, kart- og byggesakssjef Atle Ruud og ekstern konsulent Jens Bergaust har vurdert tilbudene.

– De tilbudte prosjektene var meget gode og av høy kvalitet, og det er fra tilbydernes side lagt ned et betydelig arbeid med å utvikle spennende og framtidsrettede prosjekter på tomta. Konkurransen mellom tilbyderne har vært jevn, men arbeidsgruppa falt ned på ØM Fjeld AS/Høyen Eiendom AS som vinner av konkurransen med konseptet «Urban House – i hjertet av Brumunddal», sier Hvalby, som ledet arbeidsgruppa.

BYGGER "URBAN HOUSE"

Ø.M. Fjeld Utvikling AS og Høyen Eiendom AS har sammen utviklet og bygget ut City Torg på nabotomta.

I en pressemelding fredag skriver selskapene at de har lagt ned store ressurser i sitt tilbud for å sikre seg AO-tomta.

Planen er å utvikle konseptet "Urban House" på eiendommen:

"Konseptet består av næringslokaler med god eksponering mot gaten i hele første etasje. Deler av den eldre bebyggelsen vil muligens bli integrert i deler av næringsarealene. Bak bebyggelsen er det et aktivt og offentlig tilgjengelig gårdsrom. Fra plan 2 og oppover blir det moderne og varierte byboliger", skriver selskapene i en pressemelding.

AO-senteret

Det vil nå bli satt i gang et arbeid med å skaffe AO-senteret formålstjenlige lokaler, da eksisterende lokaler ikke tilfredsstiller senterets framtidige behov.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.