16. jul
I FORM: Anders Bastiansen og Frisk Asker er i solid form.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 
Seiersrekken fortsatte for Frisk
Frisk Asker slo Sparta 4-0 og tok sin niende strake seier i eliteserien i ishockey torsdag. Samtidig sjokkerte Manglerud Star serietoer Lørenskog.

Publisert: 19.jan.2017 22:13
Oppdatert: 19.jan.2017 22:23

Frisk Asker har vært i fryktinngytende form den siste tiden. Torsdag var seiersrekken aldri i nærheten av å bli brutt på borteis mot et Sparta-lag som trøbler.

Ryan Hayes scoret hjemmelagets første og siste mål, mens Endre Medby og Fredrik Lystad Jacobsen supplerte med hvert sitt mål i midtperioden.

Med seieren klatret Frisk til femteplass på tabellen. Kun svakere målforskjell plasserer Anders Bastiansen og lagkameratene bak Vålerenga og Lillehammer på plassene foran.

Tung generalprøve

For Sparta ble ikke generalprøven foran lørdagens storkamp mot Stjernen utendørs på Fredrikstad stadion noen stor opplevelse.

- Det snakkes om at man skal finne måter å vinne hockeykamper på. Vi finner måter å tape kampene på, sa trener Lenny Eriksson til TV 2 etter kampen.

Lillehammer og Vålerenga møttes i mjøsbyen torsdag, og i en jevn kamp måtte det forlengning til for å skille lagene. Ved full tid sto det 3-3.

Tre minutter og 25 sekunder ut i forlengningen pirket Martin Laumann Ylven inn vinnermålet for gjestene fra Oslo.

Samme Ylven innledet også scoringsballet da han sendte Vålerenga i ledelsen drøyt fire minutter ut i første periode.

Lørenskog-smell

Lørenskog følger nærmest serieleder Stavanger på tabellen, men torsdag måtte mannskapet til Kenneth Larsen tåle en real nedtur borte mot Manglerud Star. Gjestene så riktignok ut til å ha sikret seieren da laget ledet 3-1 fem minutter før slutt, men Manglerud Star hadde en sluttspurt på lager.

Peter Lindblad reduserte først til 2-3 og med under minuttet igjen å spille sendte Kjetil Martinsen kampen til forlengning. Der ble det ingen scoringer, og på de påfølgende straffeslagene viste Martinsen igjen klasse.

Manglerud Star-profilen avgjorde kampen ved å lure Lørenskog-målvakt Jeff Jakaitis to ganger, samtidig som MS-målvakt Theodor Hestnes reddet det siste forsøket fra Lørenskogs James Sixsmith.

Dermed tok nestjumbo Manglerud Star en meget sterk og uventet skalp

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke