buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
HOGGER SJØL: Stadig flere hogger sitt eget juletre som pyntes.
ILLUSTRASJONSFOTO: JENS ERIK JENSRUD.
 
Selvhogd er velhogd – flere kapper juletreet selv
Norsk juletreproduksjon er på vei opp igjen, og attåtnæringa skyter nå ny fart med selvhogst.

NTB
Publisert: 29.nov.2016 08:37
Oppdatert: 29.nov.2016 08:39

Familier over hele landet velger å sette en ekstra spiss på juleforberedelsene med å hogge sitt eget juletre. De nærmeste ukene er bålpannene varme og gapahukene fulle av forventningsfulle barn som flere steder kan risikere både å møte nissen, kjøre hesteslede og forsyne seg grovt med pepperkaker og gløgg.

– Det er veldig interessant for produsentene å tilby selvhogst av juletre. Mange er flinke til å lage opplevelsespakker rundt hogsten. Det gir kundene gode opplevelser og viktige inntekter til gårdene som driver med produksjon, sier styreleder Bjørn Helge Bjørnstad i interesseorganisasjonen Norsk Juletre, til NTB.

I ukene fram mot jul skal rundt regnet 1,8 millioner husstander skaffe seg eget juletre. Mer enn 1,1 millioner av disse stammer fra den profesjonelle juletreproduksjonen. Ifølge Norsk Juletre er importen av trær fra hovedsakelig Danmark redusert.

– Den har stabilisert seg på rundt 300.000 trær. Nye og sterkere kvalitetskrav som skal tilfredsstille forbrukerens ønsker, er årsaken til at importen har sunket. For 10-15 år siden ble det hentet mye juletrær fra det konvensjonelle skogbruket. Det er lite igjen av det fordi du ikke finner trær som ser ut slik forbrukerne vil ha, sier John-Anders Strande som er daglig leder i produsentorganisasjonen. (©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat