buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Sendte bilen i Mjøsa – dro til Oslo på fest
Olsenbanden-regissør Knut Bohwim tror det er bilen fra Olsenbanden-filmen som er funnet i Mjøsa. Han husker godt han oppdaget en tabbe da bilen var i lufta på veg ut i Mjøsa.

Publisert: 29.mai.2017 15:53
Oppdatert: 30.mai.2017 06:11

– Jeg husker godt det som skjedde under innspillingen. Medaas, som var lensmann, jaget Hermansen mens han skjøt med en hagle i været. Arve Opsahl (Egon) sto på ferja og løftet armene i været da han hørte skuddene. Han trodde han skulle bli arrestert, men bilen kjørte gjennom ferja og i Mjøsa, sier Knut Bohwim (86) til HA.

HA "breaket" saken om at dykkere hadde funnet bilen på Mjøsas bunn. Den saken har tatt helt av på nettet og har godt over 100.000 sidevisninger. Les saken her.

Han har regissert 12 av 14 Olsenbanden-filmer, og regnes som Olsenbandens far i Norge. Han forteller at scenene på Mengshol var de aller siste opptakene til filmen.

– At bilen kjørte ut i Mjøsa var det siste opptaket. Vi heiv oss rett til Oslo for å ha avslutningsfest, minnes Bohwim.

Alt stemmer

Mandag skrev HA om at bilen som ble kjørt gjennom ferja på Mengshol og ut i Mjøsa i den aller første Olsenbanden-filmen, i 1969, trolig er funnet på Mjøsas bunn.

Her kan du se dykkervideoen som viser bilen som ligger på bunnen.

Det har Bohwim fått med seg, og han tror det er riktig bil.

– Det virker som det er den bilen. Det var en Opel Kaptein, sier han.

Og ganske riktig er det en Opel Kaptein som er funnet i Mjøsa av dykkerne Christer Norli Svenningsen og Geir-Inge Fjeld Jacobsen. På bilder av bakdelen på bilen synes registreringsnummer B86316 godt.

– I filmen satte vi på skiltet med POL 178 foran, men det er nok ikke sikkert vi gjorde det bak, siden vi filmet den mest forfra. Men var motorrommet på den åpent? Panseret gikk nemlig opp i det bilen kjørte i Mjøsa, sier Bohwim.

HA ringer Svenningsen for å spørre.

– Motorrommet var åpent, ja. Det lå noe i nærheten som kanskje kan være deler av panseret, sier Svenningsen.

Oppdaget tabbe

Regissør Bohwim, som har hatt deler av oppveksten sin på folkeskole i Hamar, forteller at mange har lurt på hva som skjedde med bilen på Mengshol.

– Vi fikk tillatelse til å la bilen ligge, så det ble ikke gjort noe mer med den, sier han.

Men én tabbe ble gjort da bilen ble kjørt ut i Mjøsa med en dukke i førersetet.

– Da bilen var i lufta så jeg at dukken fortsatt hadde på seg en skreddersydd dress til flere tusen kroner. Den kunne vi jo ha tatt av først, så det var litt ergerlig, humrer Bohwim.

1955-modell

HA skrev også om innspillingen 16. juni 1969, under tittelen «Olsen-banden» på Nes i går.

«Team-Film etterlot bilen på 70 meters dyp», sto det i artikkelen.

Gjennom Statens vegvesen har HA fått tilgang på registreringskortet til bilen. Registreringsnummeret, B86316, tilhører ganske riktig en Opel Kapitan 1955-modell.

Den skiftet eier i august 1968, og det ser ut til at den er meldt avskiltet i juli 1969. Siden er det ingen registreringer på den.

Dermed tyder alt på at det er bilen fra Olsenbanden-filmen som er funnet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat