24. apr
NY SJEF: Bjarte Ytre-Arne (64) er ny sjef for filmfestivalen Hamarama. Foto: Remi Laakso
 
Sjekk hvem Bjarte (64) danket ut som filmfestivalsjef
Ny sjef for filmfestivalen Hamarama er Bjarte Ytre Arne (64). – Vi er stolte og fornøyde med at vårt førstevalg blant 17 kvalifiserte søkere til stillingen har takket ja til utfordringen, skriver kinosjef Espen Jørgensen i en pressemelding.

Publisert: 21.sep.2017 14:46
Oppdatert: 21.sep.2017 14:57

– Vi tror dette er en person som kan bidra til å løfte festivalen til nye høyder, fortsetter kinosjefen.

På en pressekonferanse torsdag sa kinosjef Jørgensen at festivalens besøkstall etter fem år er cirka 1.800 årlig, at det mest sannsynlig ville holdt seg på dette nivået om man ikke gjorde noe – men at han tror en ny festivalsjef kan løfte besøkstallet til det dobbelte – og forhåpentligvis mer.

Stillingen er en femtiprosentstilling, i et prøveprosjekt på to år.

HER ER SØKERLista

Det var 17 søkere til stillingen. Her er søkerlista: Øystein Egge (30), kunstnerisk leder/produsent, Lillehammer, Edvard Holmen Minge (24), ekstrahjelp, Trøgstad, Karolina Borkowska (33), leder, Lillehammer, Knut Tore Abrahamsen (52), kinosjef, Romedal, Stian Rusten (28), sikkerhetskonsulent, Hamar, Hanne Seem Murbræck (28), vikarierende museumsleder, Hamar, Kine Moldal Andersen (33), Ottestad, Eirik Falk (27), Hamar, Trine Franksdatter Kristiansen (26), barne- og ungdomsarbeider, Hamar, Eivind Nordengen (26), produsent, Oslo, Kristian Einang (31), frilansjournalist, Hamar, Bjarte Ytre-Arne (64), prosjektleder, Hamar, Kaja Rosholt (32), arrangementsansvarlig, Oslo, Mailind Solvind Mjøen (36), billedkunstner og fotograf, Elverum, Stian El Guendouz (40), daglig leder, Gjøvik, Anders Hagen (48), Hamar og Linn Østensen Norberg (36), foreldrepermisjon, Ottestad. 

Alder - ikke tema

– Høy alder er i dag ofte trukket fram som et minus når noen skal ansettes. Din nye festivalsjef er 64 år. Var dette i det hele tatt et tema da dere diskuterte kandidatene, kinosjef Espen Jørgensen?

– Det var ingen diskusjon i det såkalte ansettelsesrådet, men alder er jo noe man tenker på – og egentlig var jeg vel overrasket selv, om jeg skal være helt ærlig. Jeg trodde vel i utgangspunktet det ville bli en yngre person, men jeg ble overbevist etter hvert.

Styreleder Tor Rullestad sier at valget var enstemmig i ansettelsesrådet. 

– Bjarte skilte seg ut på søkerlista, han kom på intervju, ble innstilt som nummer en – og han har takket ja til jobben. Det er jeg glad for, sier Espen Jørgensen.

Hamar-kjendis

Styreleder ved Hamar kino, Tor Rullestad, beskriver Bjarte Ytre-Arne som en hamarkjendis, en som har vært borti det meste i Hamars kulturliv.

Ytre-Arne har lang erfaring fra NRK, han var med på å bygge opp TV-produksjonsselskapet Fabelaktiv. Han har jobbet som leder for lanseringsavdelingen hos Norsk filminstitutt, han har vært leder for Norges Olympiske museum, for å nevne noe.

Nå kommer han fra en stilling som prosjektleder for Lillehammer Olympic Legacy Centre. 

Han starter i jobben 1. oktober – og sier han gleder seg, og at han starter med å reise til Bergen internasjonale filmfestival. 

SER MEST FILM PÅ HBO OG NETFLIX

På spørsmål om han er en flittig kinogjenger, så svarer han:

– Jeg har sett for det meste familie- og barnefilmer de siste årene – og må vel innrømme at mye film er sett gjennom HBO og Netflix.

Som favorittfilm nevner han La La Land (2016), og sier han har sett filmens åpning «minst ti ganger».

Bjarte Ytre-Arnes første Hamarama som sjef er 14.–18. mars 2018.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.