buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Skremt av takstmennene
I kveldingen lørdag fikk Astrid Edsberg (75) en ubehagelig opplevelse. To menn ringte på og sa at de kom for å fotografere eiendommen hennes.

Publisert: 20.jul.2017 06:02
Oppdatert: 20.jul.2017 12:45

- Jeg skjønner ikke at Ringsaker kommune kan holde på slik. Jeg ble skremt. Og det tror jeg at flere vil bli når det kommer ukjente folk på døra en lørdag kveld - for så å gå inn i hagen for å ta bilder av både hus og hagestell.

Det sier Astrid Edsberg til HA, og legger til:

- Kommunen kan ikke ta for gitt at alle driver med SMS og internett! sier hun oppgitt.

Klokken 18.30 lørdag ringte to menn på døra hennes for å si at de skulle fotografere huset og hagen hennes der og da.

KONTAKTET NABOEr og POLITI

Hun kontaktet flere naboer i boligfeltet på Stavsberg, på Ringsakers side av grensa mot Hamar, lørdag kveld for å høre om de hadde hatt besøk av noen som skulle fotografere eiendommene med tanke på ny eiendomstakst:

- Jeg ringte til flere. Ingen hadde hatt besøk av noen slike. Derfor ble jeg så skeptisk at jeg ringte politiet. Politimannen forsto godt at jeg ble engstelig når noen ukjente kom på døra med et slikt oppdrag en lørdag kveld, sier Edsberg til HA.

SMS kun for smarttelefon

HA har tidligere omtalt at Ringsaker kommune sender folk ut til alle eiendommene for å fotografere hus og tomter for å få et mest mulig rettferdig grunnlag for eiendomstaksten.

I likhet med andre huseiere hadde Edsberg fått en SMS (se faktaramme) med beskjed om dette. Men siden hun ikke har en moderne smarttelefon, fikk hun ikke opp informasjonsskrivet kommunen viser til i sin SMS.

- Dette synes jeg er for dårlig av kommunen. Jeg er vanligvis ikke engstelig av meg, men jeg ble litt redd siden ingen andre hadde opplevde noe lignende. Det ble ikke bedre av at den ene ikke sa et ord, og den andre snakket gebrokkent norsk, sier hun.

DYKTIG NABO ORDNET OPP

En av naboene som ble kontaktet lørdag kveld, var Aslaug Olsen:

- Mannen min hadde fått samme SMS fra kommunen, sier Aslaug Olsen (73) og fortsetter:

- Men fordi han ikke har smarttelefon, fikk vi ikke sett informasjonsbrevet ved å klikke på lenken. Men jeg googlet Ringsaker kommune og eiendomsskatt og taksering. Slik fant jeg fram til skrivet på kommunens sider. Dette er ikke godt nok. Kommunen burde ha informert via et brev til samtlige, sier Olsen.

- Først ved 23-tiden lørdag kveld hadde Aslaug funnet ut av dette og fortalt meg om hva som foregår. Først da kunne jeg legge meg i forvisning om at alt var i orden, sier Astrid Edsberg.

Kommunen beklager

- Vi beklager hvis noen finner informasjonen vår mangelfull.

Det sier Alf Thomassen (42), strategisjef i Ringsaker kommune.

– Vi ønsker at innbyggerne skal være godt informert, og vi vil se nærmere på bruken av SMS-varsling når saksbehandlerne er på plass igjen etter ferien, sier Thomassen til HA.

– Er varsling via SMS godt nok?

– Vi skal som sagt se på dette etter ferien, med bakgrunn i de tilbakemeldinger vi nå har fått. Innbyggerne som får besøk av takstmenn, er varslet i forkant enten via SMS eller post, sier han.

Strategisjefen viser til at HA (se faksimile) og andre aviser har omtalt opplegget i sommer:

– Takstmennene har gule vester og godt synlige ID-kort for å sikre at det er tydelig hvem de er. De har med seg informasjonsbrevet til de som ønsker det. Siden over 20.000 eiendommer skal takseres, så kan forekomme noe kvelds- og helgearbeid, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat