26. apr
Generasjoner: Erik Andreas Kjøs (92) er stolt over det svigerdatteren Frøydis (t.v.) og svigerbarnebarnet Kristin har fått til med treningssenteret i Løten. Selv trener han ukentlig på senteret, som de siste årene har rettet seg spesielt mot å få de eldre i aktivitet.
FOTO: ØRJAN BRENDLØKKEN
 
Slipper til yngre krefter i studioet
– Neste generasjon må få sjansen før de fyller 50, mener leder Frøydis Vangen Kjøs (64).

Publisert: 27.nov.2017 14:53
Oppdatert: 28.nov.2017 12:04

Det er nå 20 år siden treningssenteret i Løten åpnet dørene, og på de 20 årene har det skjedd en del innenfor de fire veggene. I fjor ble flesteparten av treningsapparatene byttet ut, og i høst åpnet senteret en ny kondisjonsavdeling med tredemøller. Hovedtanken til senterleder Frøydis Vangen Kjøs er enkel nok, hun ønsker et treningstilbud for alle Løtensokninger.

– Vi har puttet mye inn i konseptet vårt, sier Frøydis, som i disse dager gjør seg klar til å overlate stafettpinnen til neste generasjon. Over nyttår går hun av med pensjon. Da er hun 64 år. Men hun har ingen planer om å nyte pensjonisttilværelsen i ro og mak.

– Jeg håper på å få til noen skiturer. Ellers vil jeg fortsatt være med og hjelpe til her på senteret, sier hun.

fysioterapeut

Driften er det sønnen og svigerdatteren som overtar. Svigerdatter Kristin Kjøs, som er utdannet fysioterapeut, er klar for å fylle svigermors sko som senterleder.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har gått i en god skole hos Frøydis, og vet at jeg kommer til å drive senteret i samme ånd, forteller Kristin.

Hun har som fysioterapeut enkelttimer, og mener det er viktig å ha et slikt tilbud tilgjengelig på treningssenteret, både for dem som sliter med plager, og for dem som ikke er vant med å være aktive. Sistnevnte fordi det er lett å starte «feil», og skade kroppen dersom en ikke er kjent med treningsmetodene.

økende antall seniorer

Treningssenteret har de siste årene fokusert spesielt på det å få eldre i aktivitet. Og det har gitt resultater, ifølge Frøydis.

– Jeg har merket at antallet seniorer som besøker oss har økt, forteller lederen, som selv påstår at senteret nå ofte fylles av seniorer. Spesielt på dagtid.

– Vi har tatt dette på alvor, med satsing på et lavterskeltilbud der det viktigste er å komme i aktivitet, sier Frøydis.

Hun mener det er lett å se hva aktiviteten gjør med de eldre.

– Når de får på plass grunnstyrken, får de en selvtillit som gjør det lettere å komme seg ut. Gå turer, være mer aktive, sier lederen.

En av de eldre som på mandag tok turen innom treningssenteret i Løten, var eldste generasjon Kjøs. Far og svigerfarsfar Erik Andreas mener datteren og svigerdatteren har gjort en fenomenal jobb med senteret. På formiddagen mandag er det kanskje en femten-tjue stykker til stede. Både ungdom og seniorer er representert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.