23. okt
Tore Stenseth og butikkmedarbeider Marit Hennum.
FOTO: Frank Brandsås
 
Slåss for øl på bensinstasjon
Som nyvalgt leder for alle landets bensinstasjonseiere vil Tore Stenseth (60) slåss for å få selge øl på bensinstasjonene. Løtensokningen overtar 1. januar sin sjette stasjon – på Stavsjø i Ringsaker.

Publisert: 29.okt.2017 10:31
Oppdatert: 29.okt.2017 17:28

– Dette handler om like konkurransevilkår. Mye av kioskvarene vi før var «alene» om finnes nå i dagligvarebutikkene. Når vi vet at øl er største enkeltvare innen dagligvaren, ser man at det er klart konkurransevridende at andre butikker får selge øl.

Det sier Tore Stenseth til HA. Han bor i Stange, men regner seg fortsatt som løtensokning.

Han driver Shell-stasjonene på Ridabu i Hamar, Brumunddal, Moelv, Elverum og Koppang.

1. januar overtar han bensinstasjonen på Stavsjø i Ringsaker.

Leder for 2.450

Nylig ble han valgt til leder for Hovedorganisasjonen Virke KBS (kiosk bensin og service). I flere år har Stenseth vært styremedlem i organisasjonen der 2.450 drivere/eiere er medlem.

Han er krystallklar på sak én:

– Nå som dagligvarebutikker selger så vel spylevæske som gass så må vi kunne få selge øl som er butikkenes største produkt. Det selges øl for dobbelt så mye som brød i Norge. Da er det ingen grunn til at ikke også vi, som selger alle slags dagligvarer, skal få selge øl. Det er øl som trekker kundene, sier Stenseth til HA.

– Det synes langt fram?

– Ikke nødvendigvis. Noen partier er enige med oss. Vi tror flere kommer etter, Men det trengs en lovendring, sier han til HA.

Skitten vaske-bransje

Han har flere kampsaker:

– Vask er en stor del av virksomheten til flere og flere bensinstasjoner – eller energistasjoner som vi foretrekker å kalle det. Myndighetene stiller meget strenge krav til oss – for eksempel på oljeutslipp. Da er det ille at en god del personer kan drive uten godkjente anlegg. Flere ganger har folk som tilbyr «billig» bilvask blitt tatt for å bruke blant annet illegal arbeidskraft. Slik det fungerer nå er det ikke rettferdig konkurranse, sier Stenseth.

Ingen nedtrapping

Han nærmer seg 61 år, men ser ingen grunn til å trappe ned:

– Jeg synes det er moro å være aktiv. Jeg lader batteriene med aktivitet. I 50 år har jeg drevet med orienteringsløp. Å flyge i skogen med kart og kompass er ren medisin, sier han til HA.

– Og du tar på deg mer, både i form av nasjonalt lederverv og nok en bensinstasjon?

– Ja. Bortsett fra at jeg kan være litt stiv om morgenen så er jeg i god form, Det handler om å holde seg oppdatert og aktiv. Om sommeren løper jeg orientering. Om vinteren jobber jeg for Lions.

Øker med en stasjon

1. januar utvider han butikken:

– Dagens eiere på Stavsjø ønsket å konsentrere seg om å drive eiendommen. Jeg overtar driften. Dette er en kjempespennende stasjon med gatekjøkken og mye salg av mat. Jeg tror ikke at folk i området skal merke at det kommer ny eier, sier Stenseth.

Framtidsrettet?

– Men er bensinstasjoner framtidsrettet i disse miljøtider?

– Vi foretrekker å kalle bensinstasjonene for energistasjoner. Vi selger jo både strøm, biodrivstoff og etter hvert hydrogen i tillegg til mer vanlig drivstoff. Vi ser at ladestasjoner for elbil kommer mer og mer. Men her må det til et samarbeid med myndighetene for å bygge ut behovet. Å skaffe skikkelig ladeanlegg for en bensinstasjon koster om lag 10 millioner kroner. Da sier det seg selv at det ikke er mulig å ta dette over driften alene, sier Stenseth til HA.

12 års fartstid

Han har drevet med drivstoff i 12 år. Han startet på Ridabu i 2005.

– I 2008 til 2009 var det tøffe tider også i Shell. Da tok jeg på meg å drive 21 stasjoner fra Kongsvinger og Fagernes til Koppang, sier han og legger til:

– Det er maten vi lever av …

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke