buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
I SAMME BÅT: Johan Græsby, her ved eiendommen han ikke fikk kjøpe, ler godt av at han nå er i samme Tjuvholmen-båt som Gunnar Wedvik.
 
Tomtesalg vekker gamle minner
Johan Græsby husker godt da han skulle få kjøpe Gjensidigebygget for 40 millioner kroner. Da han skulle betale, var eiendommen solgt.

Publisert: 17.jul.2017 22:56
Oppdatert: 18.jul.2017 08:09

– Jeg er ikke sur på noen – verken BoligPartner og Gunnar Wedvik eller Gjensidige. Slik er businessen. Jeg bare ler litt for meg selv når jeg leser i HA om hva som skjer på Tjuvholmen nå.

Det sier Johan Græsby (75).

Han bygde opp Hamar Bilutleie til å bli en stor bedrift med egne busser, reisebyråaktivitet og 50 ansatte. Selv om antall ansatte er en tredel, så går aktiviteten fortsatt for fullt med bilutleie fra lokalene i Stangevegen.

Hadde 40 millioner

Græsby kom på den gamle historien da han leste om hvordan Utstillingsplassen Eiendom og BoligPartner reagerte på at Arthur Buchardt hadde fått kjøpe hotelltomta ytterst på Tjuvholmen for 22 millioner kroner, uten at noen andre fikk by på tomta.

De to Hamar-virksomhetene reagerte spesielt sterkt siden de hadde en trepartsavtale med kommunen om at utvikling av området skulle skje i dialog mellom de tre.

– Jeg hadde fått et tilbud fra Gjensidige, som eide bygget og tomta der de holdt til, om å kjøpe anlegget for 40 millioner kroner. Jeg var i Spania, men sa at jeg ville kjøpe så fort jeg var tilbake i Norge. Vel hjemme fikk jeg vite at salget hadde skjedd, sier Græsby.

Wedvik tok en innersving

Gunnar Wedvik minnes at han fikk kjøpe uten konkurranse:

– Jeg tok en henvendelse for å høre om de ville selge, sier han.

– Møter du deg selv i døra nå?

– Nei. Da Buchardt fikk kjøpe hotelltomta, var jeg mest opptatt av at kommunen brøt samarbeidsavtalen de hadde med oss og Utstillingsplassen Eiendom.

– Men du mener at kommunen burde la flere få by på hotelltomta for å få best mulig betalt?

– Det har jeg ikke reflektert over. Jeg antar at de er fornøyd med den prisen de får, sier Wedvik, som mener å huske at han betalte 58 millioner kroner.

Uansett hva som skjer, ønsker han å bygge ut BoligPartners lokaler med minst 5.000 kvadrat.

Græsby ble litt grinete

Græsby klarer fortsatt å smile av hele historien:

– Jeg ble tatt innersvingen på, men slik er business. Jeg fikk tilbudet fordi jeg var en av Gjensidiges største kunder – det er jeg nok fortsatt. Vi betalte allerede den gangen to millioner kroner i året i forsikringspremier.

– Hva tror du skjer nå?

– Jeg håper at Buchardt får bygd et skikkelig hotell ute på Tjuvholmen, sier Græsby og legger til:

– Så kan jeg trøste meg med å være i samme båt som Wedvik …

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat